Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Specialpedagogik i förskolan 7,5 hp HT 23

Tillsammans med Uppsala universitet erbjuder vi dig som är barnskötare kursen "Specialpedagogik i förskolan 7,5 hp" hösten 2023.

Specialpedagogik i förskolan 7,5 hp

Nackas kommunala förskolor är glada över att återigen kunna erbjuda dig som är barnskötare kursen "Specialpedagogik i förskolan" 7,5 hp hösten 2023. Kursen är en uppdragsutbildning och är en del av Nacka kommunala skolors satsning för kompetensutveckling av barnskötare.

Om kursen

Kursens syftar till att du ska få grundläggande kunskaper om specialpedagogik i förskolan. I kursen analyseras den specialpedagogiska verksamhetens olika förutsättningar samt diskuteras hur dessa kan kombineras på ett sätt som gynnar alla barn i en inkluderande förskola. I kursen problematiseras också kategoriseringar av barn i svårigheter samt centrala begrepp såsom normalitet och avvikelse. Samverkan mellan aktörer på olika nivåer belyses under kursen. Här kan du läsa mer om kursen: Kursplan för Specialpedagogik i förskolan.

En hälsning från kursens lärare!

Vi hälsar er som ska gå kursen varmt välkomna. Ni kommer att få möta ett innehåll som berör främjande, förebyggande och åtgärdande arbete i förskolan utifrån olika perspektiv på specialpedagogik. Inkludering, lek och barns rätt till delaktighet är några områden som kommer att diskuteras och problematiseras i föreläsningar och seminarier.
Vi ses för en fösta kursdag den 22 september kl. 9.00 och då kommer vi att berätta mer om kursens innehåll.

Vi ses!

Hälsningar,
Petra Gäreskog och övriga lärare på kursen

Kurstillfällen

Kursen kommer att innehålla fem fysiska träffar som är obligatoriska och äger rum i lokal Björknäs i Nacka stadshus. Vid samtliga kurstillfällen möter vi upp dig i receptionen kl 08.50 för att tillsammans gå till lokal Björknäs.

22 september, kl 09.00 - 16.00.
26 oktober, 09.00-16.00.
30 november, 09.00-16.00.
19 december, 09.00-16.00.
16 januari, 09.00-16.00.

Praktiskt information

Hitta till Nacka stadshus
Information om parkering och hur du hittar till Nacka stadshus.

Lunch och fika
Du behöver ordna med egen lunch, antingen genom att ta med egen matlåda eller äta i Nacka stadshus som har en lunchrestaurang. Vid lunchrestaurangen finns möjlighet till att värma matlåda. Det är även möjligt att äta lunch i köpcentret Nacka Forum.

Nackas kommunala förskolor ordnar med kaffe, te och eftermiddagsfrukt så ta gärna med ett mellanmål på förmiddagen.

Notera: För att få högskolepoäng krävs gymnasieexamen, kan du inte uppvisa gymnasieexamen kommer du att få ett intyg efter genomgången kurs.

Litteratur

Nackas kommunala förskolor har beställt kurslitteratur till dig som arbetar i Nacka. Du kommer att få litteraturen vid första kurstillfället.

Kursanmälan

Anmäl dig till kursen är nu stängd.
Har du frågor om kursen eller anmälan är du välkommen att kontakta projektledare Marta Espinoza eller Elisabeth Lindberg.

Så här tycker tidigare kursdeltagare om kursen:

”Kursen gav mig många konkreta och praktiska tips på hur vi i förskolan kan jobba med barn i behov av särskilt stöd. Den öppnade mina ögon för hur vi kan jobba med inkludering i undervisningen och hur vi med enkla medel kan skapa rätt förutsättningar för att få alla barn att lyckas.”

”Fått en djupare förståelse för olika diagnoser, fått aha upplevelser för att skapa bästa förutsättningar för alla barn.”

Sidan uppdaterades: