Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Inläsning av behörigheter från Skolverket

Inläsning av behörigheter från Skolverket i KOLL

Nackas kommunala skolor läser in behörigheter för lärare, förskollärare och fritidspedagoger från Skolverket två gånger per år (mars och september). Inlästa behörigheter kan inte ändras och inget annat i KOLL påverkas.

Så här ser du din behörighet i koll

Senaste inläsningen gjordes 2023-11-03, detta datum visas i KOLL under kolumnen uppdaterad. Du ser inlästa behörigheter i KOLL under två olika flikar:

1. Under din kompetensprofil i fliken "Anställning, Examina och Legitimation" under rubriken Frågor om din examen/utbildning. Där kommer Legitimerad lärare eller Legitimerad förskollärare att vara markerad med en blå ruta. Till höger om den blåa rutan finns inget grått kryss (X). Att det inte finns ett kryss efter den blåa rutan indikerar på att det är inläst från Skolverket.

2. Under fliken "Undervisningsämne" där ämnen kommer att vara markerade med en blå ruta. Till höger om den blåa rutan finns inget grått kryss (X). Att det inte finns ett kryss efter den blåa rutan indikerar på att det är inläst från Skolverket

Vad behöver du som lärare, förskollärare och fritidspedagog göra?

Logga in i KOLL och göra klart din kompetenskartläggning genom att ange vilka undervisningsämnen du arbetar i detta läsår. Detta gör du i kolumnen UNDERVISAR I i målprofilen Undervisningsämnen.

När du är klar med din kompetenskartläggning i KOLL ska du klicka i Kompetensprofil klar/uppdaterad . I lathunden för KOLL hittar du steg för steg hur du gör din kompetenskartläggning. Lathunden hittar du i KOLL under Hjälp.

Frågor och svar om inläsning av behörigheter

Fråga: Jag tillhör en lärargrupp som är undantagen legitimationskravet. Jag har ett examensbevis men ingen legitimation och vill registrera ämnen jag har läst, hur gör jag?

Svar: Kontakta projektstrateg Marta Espinoza, e-post: marta.espinoza@nacka.se

Sidan uppdaterades: