Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Kompetenskalender
Tid
Beställningsbar kurs
Målgrupp
Pedagoger i förskolan
Arrangör
Barn- och elevhälsan

Se fler evenemang om

Kurs: Motorisk screening och motorisk träning i förskolan

Denna kurs vänder sig till er som arbetar i förskolan och som vill lära sig mer om motorisk träning och motorikobservationer. Kursen beställs och tider bokas i samråd med kursledaren.

En motorisk screening genomförs genom observation av barnen under ett eller flera lekfulla rörelsepass i syfte att kartlägga de barn som har motoriska brister eller svårigheter. För barn i förskolan 4–6 år kan Mini-MUGI observationsschema användas, för mer information om MUGI, se www.mugi.se. För genomförandet och bedömningen av den motoriska screeningen rekommenderas att två till tre pedagoger genomför den motoriska screeningen.

Tillfälle 1: Introduktion, syftet med motorisk screening i förskolan, genomgång av olika motoriska screeningverktyg och bedömning.

Tillfälle 2: ”Hur kan man observera barns motorik samtidigt som barnen får en positiv rörelseupplevelse?” (Mini MUGI – Motorisk utveckling som Grund för Inlärning-)

Tillfälle 3: Praktisk träning av att leda och bedöma motorisk screening i förskolan. Motorisk träning i förskolan.

Tillfälle 4: Uppföljning motorisk screening och motorisk träning.

Kursledare: Maria Ståhl, specialpedagog och motorikpedagog
Beställ kursen här: https://nacka.proofx.se/xZ9CHzUHwXbDAybIFq9YzF/

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3096153,"lng":18.1782253},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\"></div>"}]}

Sidan uppdaterades: