Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Kompetenskalender
Tid
Beställningsbar kurs
Målgrupp
Pedagoger i grundskolan
Arrangör
Barn- och elevhälsan

Se fler evenemang om

Kurs: Motorisk screening och motorisk träning i skolan

Denna kurs vänder sig till er som arbetar i skolan och som vill lära sig mer om motorisk träning och motorikobservationer i skolan. Kursen beställs och tider bokas i samråd med kursledaren .

En motorisk screening genomförs genom observation av barnen under ett eller flera lekfulla rörelsepass i syfte att kartlägga de barn som har motoriska brister eller svårigheter. För barn från 6 år och äldre rekommenderas MUGI observationsschema, för mer information om MUGI, se www.mugi.se. För genomförandet och bedömningen av den motoriska screeningen rekommenderas att två till tre pedagoger genomför den motoriska screeningen.

Tillfälle 1: Introduktion, syftet med motorisk screening, genomgång av olika motoriska screeningverktyg och bedömning.

Tillfälle 2: ”Hur kan man observera barns motorik samtidigt som barnen får en positiv rörelseupplevelse?” (MUGI – Motorisk utveckling som Grund för Inlärning).

Tillfälle 3: Praktisk träning av att leda och bedöma motorisk screening. Motorisk träning och genomförandet av en “Kulgympalektion”.

Tillfälle 4: Uppföljning motorisk screening, motorisk träning samt genomförande av en ”Kulgympa”-lektion

Kursledare: Maria Ståhl, specialpedagog och motorikpedagog
Beställ kursen här: https://nacka.proofx.se/N5lyDrh8kIOg1MuKlKKnUB/

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3096153,"lng":18.1782253},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\"></div>"}]}

Sidan uppdaterades: