Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Kompetenskalender
Tid
14:30 - 16:30
Plats
Telefonstigen 2
Adress
Telefonstigen 2
Målgrupp
Lärare, specialpedagoger och speciallärare i F-klass - åk 9, som ansvarar för upprättandet av pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.
Arrangör
Barn- och elevhälsan
Pris
1500 kr/person

Se fler evenemang om

Kurs om pedagogisk utredning och åtgärdsprogram

Kursen tar upp vad som behöver finnas med i en pedagogisk utredning och i ett åtgärdsprogram utifrån de riktlinjer som finns, samt vad som kan underlätta i skrivandet. Kursen tar också upp hur innehållet i de båda dokumenten behöver utformas för att skapa en tydlig röd tråd mellan elevens behov och de åtgärder som sätts in.

Exempel ur innehållet:

  • Pedagogisk utredning – presentation och diskussion av metoder för att skapa en tydlig gemensam struktur kring skrivandet som alla på skolan kan använda.
  • Åtgärdsprogram – hur man kan utforma konkreta åtgärder som underlättar och skapar en tydlighet för alla inblandade vid genomförandet och i utvärderingen.

I kursen varvas föreläsningspass och gruppdiskussioner. Utrymme kommer att finnas för erfarenhetsutbyte, att tillsammans diskutera svårigheter och utmaningar man stöter på i sitt skrivande samt dela goda exempel och tips.

Denna kurs kan även erbjudas för ett EHT-team, ett arbetslag eller en grupp specialpedagoger/speciallärare på en skola. Omfattning, tid och kursupplägg anpassas då efter gruppens önskemål/behov.

Målgrupp: Lärare, specialpedagoger och speciallärare i F-klass - åk 9, som ansvarar för upprättandet av pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.
Föreläsare/kursledare: Maria Ståhl och Åsa Timan, specialpedagoger.
Omfattning: 3 kurstillfällen, 2 timmar/tillfälle, totalt 6 timmar.

Datum och tider:

Tillfälle 1: tisdag 7 september kl.14.30-16.30
Tillfälle 2: tisdag 14 september kl.14.30-16.30
Tillfälle 3: tisdag 21 september kl.14.30-16.30

Lokal: Telefonstigen 2
Anmälan: http://nacka.proofx.se/yYiw6jlzKjrx5MXKXmRmjB/
Kostnad: 1 500 kr/person
Sista anmälningsdatum den 24 aug 2021. Anmälan är bindande.

Denna kurs kan även beställas för enskild skola, arbetslag etc., av rektor eller av denna delegerad person, via vår uppdragsbeställning: http://nacka.proofx.se/6PmxA5kD0RWWlPzLGx48FD/ Datum el. överenskommelse. Pris baseras på antal deltagare.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3096153,"lng":18.1782253},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Telefonstigen 2 </div>"}]}

Sidan uppdaterades: