Vi pratar om en känslodoldis: skammen. Vad är skam? Varför är det en helt nödvändig, viktig och grundläggande känsla? När behövs den och när blir den ett hinder för inlärning och socialt samspel? Vilka är de vanligaste beteendemässiga tecknen på att vi skäms? Hur hänger skam och problematisk skolfrånvaro ihop?
Vi identifierar risksituationer och funderar tillsammans på hur vi kan förebygga att skammen blir ett problem i den pedagogiska vardagen. Några konkreta verktyg och samtalstekniker kommer att presenteras. Formatet är föreläsning med en hel del inslag av egen reflektion och gruppdiskussioner. Deltagarna kommer även att få uppgifter att arbeta med mellan tillfällena.
Datum och tid:
För att kunna tillgodogöra sig innehållet vid tillfälle 2 och 3 är det viktigt att ha deltagit vid första tillfället. Det är därför inte möjligt att vara med vid tillfälle 2 och 3 om du får förhinder vid första tillfället. Det rekommenderas att du deltar vid alla tre tillfällen.
Målgrupp: Alla som arbetar i grundskola och gymnasium
Föreläsare: Karin Johansson, leg. psykolog och Anders Lundén Spörndly, kurator
Lokal: Telefonstigen 2, Barn- och elevhälsans lokaler
Anmälan: https://nacka.proofx.se/Wa4QOdf38YicJzHNPm47FC/
Sista anmälningsdatum 9 nov 2023
Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.
Sidan uppdaterades: