Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Succé för NES, Nacka Education Summit

2000 besökare kom till Nackastrandsmässan för att dela erfarenheter, inspirera  och inspireras av varandra när Nackas kommunala skolor för första gången skapade Nacka Education Summit. De bjöds på ett härligt myller av allt från musik och dans till utvecklande föreläsningar och robotar.

Den 29 mars var alla Nackas kommunala skolor och förskolor inbjudna för i en egen monter berätta om vad de gör bra och berätta om sina erfarenheter ur sin verksamhet. På mässans olika aktivitetstorg fick besökarna möjlighet att prova på nya arbets- och uttryckssätt genom teknik, dans, musik och mycket mer. Under dagen bjöds det på 40 olika seminarier av både interna och externa besökare. Förutom allt detta så fanns en hel del företag representerade som berättade om ny teknik eller hur man kan använda redan upphandlade lösningar.

Under dagen firades även våra nyutnämnda Särskilt Yrkesskickliga Förskollärare (SYF) och kvalitetspriset fjädern delades ut.

–Vi är en av Sveriges bästa skolhuvudmän och har en enorm samlad kompetens, men den ska inte vara instängd i enskilda klassrum eller förskoleavdelningar utan delas med varandra så att vi kan förbättras tillsammans, säger Einar Fransson, produktionsdirektör för Nackas kommunala skolor

Detta var en form av kompetensutvecklingsinsats där vi tar tillvara den erfarenhet som 2 600 medarbetare har tillsammans. Många av besökarna vittnade om att det var både nyttigt att se hur man löst utmaningar på andra enheter och även en unik möjlighet för alla att vidga sitt nätverk och underlätta framtida samarbeten mellan skolor och förskolor.

Bilder från NES

Sidan uppdaterades: