Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Samskolan idrott

Idrott, hälsa och ledarskap för ett aktivt liv

På Samskolan vill vi stimulera och motivera våra elevers idrottsintressen. Ett rikt liv med god hälsa grundläggs med rörelse, god kondition och frisk luft. Att röra på sig ger energi och stärker förmågan att koncentrera sig i skolan för övrigt. Idag finns mycket forskning som visar starka samband mellan idrottande elever och goda studieresultat. Med studier på Samskolan Idrott förstärker vi möjligheten till idrott med extra tid till dans, fotboll och Ishockey. Sedan ett par år tillbaka har vi samarbete med SIF, Saltsjöbadens idrottsförening, som bra partners för inriktningen. Dansinriktningen kommer att erbjuda olika dansstilar i samarbete med olika aktörer, såsom hip-hop, street, jazz, disco, funk och afrikansk dans.

Studier på skolans idrottsinriktning ger kunskaper om människans psykologi, ledarskap och grupprocesser, samt träningslära. Du kommer också få lära dig mer om hur människokroppen fungerar, anatomi och fysiologi.

Samskolan är vackert beläget mitt i naturen, nära havet i Stockholms skärgård. På vår skola finns alla förutsättningar för att driva en stark idrottsinriktning. Alldeles utanför skolan finns ett 1370 meter långt upplyst motionsspår med utomhusgym. Ett stenkast ifrån Samskolan ligger Saltsjöbadens IP och Intill skolan finns Tattby sporthall. Skolan har också samverkan med intilliggande Ishall med möjlighet till ishockey.

samskolan_0032.jpg

Sidan uppdaterades: