Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Maten i skolan

Denna sida visar sidan om skolrestaurangen som finns på Sickla skolas webb. På så sätt behöver ni inte uppdatera två sidor.

Vår ambition är att maten som serveras lagas från grunden. Maten ska smaka bra, vara näringsriktig, vara klimatklok och tilltalande för ögat. En viktig del i uppdraget är också att visa och föra vidare mattraditioner.

Vi följer Livsmedelsverket rekommendationer gällande en god och näringsriktig måltid. Totalt lagar vi ca 600 portioner skolluncher per dag.

Det serveras två varmrätter varje dag, varav en är vegetarisk. Till detta erbjuder vi även en gedigen salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik. Ekologiskt smör och sex sorters knäckebröd finns alltid att tillgå samt vatten och lättmjölk. Ibland bakar vi också vårt eget bröd.

Utöver den ordinarie menyn finns specialkost för elever med allergier eller andra särskilda matbehov.

Inköpen av ekologiska produkter utökas ständigt. För närvarande har vi 35% ekologiska råvaror; något som vi har blivit uppmärksamma för och erhållit diplom av Lilla Ekomatsligan. Ekocentrums krav är 25% ekologiskt.

Diplom kök.jpg

Vår strävan är också att vi ska vara ett klimatsmart kök. Vi serverar svenskt kött och kyckling och köper färsk msc-märkt fisk. Två dagar i veckan är skollunchen helt vegetarisk. Under åren har skolrestaurangen minskat inköpen av nöt- och fläskkött. VI serverar mer kyckling, höns och vegetabilier. Menyerna planeras för sex veckor framåt och vi byter ut och utvecklar rätter efter hand. Vi utesluter inget men vi minskar användandet av nöt och fläskkött.

För att minska påverkan på miljön arbetar vi aktivt med källsortering. Vi sorterar plast, papper, glas och metall. Vi arbetar aktivt för att minska matsvinn och matavfallet blir biobränsle.

Skolrestaurangens mål är att skapa en positiv och bra måltidsupplevelse för våra gäster. Mätta och nöjda gäster (elever) lyckas bättre i skolarbetet!

Klicka här för att skicka e-post till personalen i restaurangen.

Sidan uppdaterades: