Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Ska ni söka till årskurs 7 i skolvalet i år?

Hoppas att vi ses på Stavsborgsskolan i Älta till skolstart hösten 2022!

Nu är skolvalet igång till blivande år 7 - Välkommen till Stavsborgsskolan!

För mig har det varit otroligt spännande att få ta över alla grundskolor i Älta som områdesrektor. Min främsta roll och uppgift är att skapa likvärdighet och säkerställa kvaliteten på undervisningen på alla våra enheter. För mig är också en av de viktigaste målsättningarna att det ska var god trivsel och trygghet samt att vi ska ha det bästa elevhälsoarbetet på alla våra skolor.

I Älta rektorsområde har vi en gemensam ledningsgrupp och ses varje vecka, alla skolledare från respektive grundskola ses. Vi arbetar systematiskt med att höja kvaliteten på alla våra skolor. För mig har det som rektor alltid varit fokus att stå i ständig förbättring!
Jag har varit rektor i Älta / Sigfridsborgs skola sedan 2010 och jag är stolt över all den skolverksamhet som sker i Älta på alla våra tre grundskolor Älta skola, Sigfridsborgsskolan och Stavsborgsskolan.

Jag talade idag med en medarbetare som arbetat inom Älta i över 20 år. Hon arbetar på alla våra skolor med trivsel och miljön. Hon har varit mycket på Stavsborgsskolan i och med flytten. Idag sa hon så här:

"Det är så härligt att komma upp till Stavan, vilken fin harmoni bland eleverna. Våra fina barn som vi har tillsammans. Så kull att prata med eleverna och träffa dem."

Härligt!

Vi är stolta över resultaten som eleverna gör på Stavsborgsskolan och "Stavanlektionen" är en modell som alla lärare på Stavsborg använder. Det är en modell som beskriver, start av lektion, innehåll, mål och avslut. Det skapar en trygghet och tydlighet för eleverna.

Om 1 år flyttar Stavsborgsskolan in i fantastiska lokaler, skolan växer fram. Åk gärna förbi och titta. Det blir en modern skola med anpassade och ljusa lokaler för alla ämnen. Att få bedriva skola i en helt ny skolbyggnad skapar sådana möjligheter och framförallt en fantastisk arbetsmiljö.
Just nu är vi i evakueringslokaler som är väl anpassade, ljusa och välutrustade. Här har Nacka kommun satsat på riktigt fina tillfälliga lokaler.

På Stavsborgsskolans hemsida kan du titta på 3 filmer. Jimmy och Ann som är bitr. rektorer på Stavsborgsskolan berättar om skolans verksamhet. Här kan du även läsa Om oss, Mål och kvalitet och Organisation, 3 tydliga bilder som beskriver nuläge.

Bifogar även skolans Förväntningar och Förhållningssätt som beskriver hur vi arbetar med trivsel, trygghet och elevinflytande.

Förhållningssätt och Förväntningar Stavsborg.pdf

Följa gärna även skolans Instagram – Stavsborgsskolan – där du kan ta del av den dagliga verksamheten på skolan.

Har du frågor kontakta gärna Jimmy eller Ann. Självklart kan du kontakta mig också!

Välkommen till Stavsborgsskolan - skolan mitt i Älta!
Anne, Ann, Jimmy

Sidan uppdaterades: