Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Information om student

YBC, torsdagen den 14 maj 2020

Student YBC 2020

Studenten på YBC är mycket speciell i år. Vi har under många veckor arbetat med att komma fram till det upplägg som vi presenterar här. Skolledningen har haft många möten med Nacka kommun (YBCs huvudman), Atrium Ljungberg (ägare till Sickla och Kunskapsgallerian), de andra skolorna i huset, våra lärare och självklart även våra blivande studenter.

Vi kommer i år att fira student under en samhällsomvälvande pandemi och om det ska fungera så är det oerhört viktigt att alla följer de restriktioner som vi har. Det finns inga marginaler för att något blir fel och det är mycket viktigt att alla elever och föräldrar tar del av denna information och även håller alla tider.

YBC firar studenten den 5 juni som planerat. Alla klasser kommer att kunna träffas på skolan med sina klasskamrater. Alla klasser kommer att springa ut till scenen på Marcusplatsen och varje elev kommer att få ha max två besökare på plats vid utspringet. Hela utspringet kommer också att livestreamas så att alla som inte kan vara på plats kan se på det live i alla fall.

Som skola följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för studentfirande och självklart har vi en pågående risk- och konsekvensbedömning och det skulle kunna vara så att vi på kort varsel måste ändra våra planer pga förändrade riktlinjer. Det måste alla ha en förståelse för.

De tider som gäller för dagen är dessa:

Klass Start på skolan Fotografering Träff klass/mentor Tal rektor och utdelning pris (Oskar) Besökare (två personer anländer till Marcusplatsen till rätt plats och anmöler sig till vår personal Utspring (Fredrik scenen) Alla besökare och studenter borta från Marcusplatsen
Sam17 10.00 10.10 10.25 (Torget) 11.00 11.10-11.15 11.30 11.50
Ek17b 10.30 10.40 10.55 (Torget) 11.30 11.40-11.45 12.00 12.20
Ekjur17 11.00 11.10 11.25 (Torget) 12.00 12.15-12.20 12.30 12.50
Sab17 11.30 11.40

11.55 (Torget)

12.30 12.45-12.50 13.00 13.20
Ek17a 12.00 12.10 12.25 (Torget) 13.00 13.15-13.20 13.30 13.50

Alla klasser har alltså olika tider under dagen och dessa tider måste hållas exakt på minuten. Det finns inga marginaler. Under den en och en halv timme som klassen är på plats på skolan innan utspringet kommer det alltså att vara fotografering (klass, inte individuellt), samling med klassen och mentorerna och då bjuder skolan på lite snittar och bubbelvatten och avslutning med rektors tal och utdelning av priser.

Varje elev får ha max två personer (bör vara samma familj) som tar emot på Marcusplatsen. Vi kommer att ha kravallstaket och vakter på plats. De två besökare som kommer ska först komma till skolans ansvariga och anmäla sig. Detta görs vid den inhägnad som är vid sidan om scenen. Besökarna ska anlända 15-10 minuter innan själva utspringet. Det är oerhört viktigt att det inte är fler personer vid utspringet. Om så är fallet kommer vi som skola vara tvungna att avbryta hela studentutspringet. Det vilar alltså ett mycket stort ansvar på eleverna, deras familj och vänner att inte komma till Marcusplatsen. Det är max två personer på plats och vi vill inte kommunicera ett hot, utan att det är ett faktum, att vi är tvungna att avbryta allt om folksamlingar uppstår.

Hela utspringet kommer att livestreamas för alla vänner och släktingar som inte kan komma och titta. Vi hoppas att detta kommer att uppskattas mycket, speciellt av alla mor- och farföräldrar som inte kan komma ut och fira. Livestreamen sänds på vår YBC-play-kanal.

Självklart gäller samma sak som alltid att om du har minsta symtom på förkylning så måste du stanna hemma. Detta kommer att vara en extra stor utmaning denna dag. Vi förstår att det är utmanande men det är minst lika viktigt att den rekommendationen efterföljs även denna dag.

Vi vill också påminna er alla om att som vanligt gäller totalt alkohol- och drogförbud. Detta är en skoldag. Om någon skulle vara berusad kommer den personen att avvisas av vår personal. Detta gäller självklart också våra elever och det är självklart inte tillåtet att ta med någon alkohol in på skolan. Vid behov kommer vi att be er att visa innehåll i väskor, flaskor osv.

De två besökarna som man som student får ha på Marcusplatsen ska anmäla sig med namn och vilken student man besöker via detta formulär. Observera att det endast är dessa två personer som kommer in på området. Inga andra blir insläppta.

Vi förutsätter att alla vid detta laget har koll på folkhälsomyndighetens rekommendationer men bifogar dessa här också:

Frågor och svar om corona (Folkhälsomyndigheten)

Information om när man bör kontakta Vårdguiden 1177

Information på olika språk: Vårdguiden/Folkhälsomyndigheten

För eventuella frågor om vår student kontakta Charlotte Eles, vår receptionist på info@ybc-nacka.se eller 08-718 77 10.

MVH

Oskar Sjögren, rektor YBC

Sidan uppdaterades: