Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Information om reservantagning

YBC är stängt hela Juli månad och vi som arbetar i skolledning och administration är tillbaka den 1/8. Vi önskar alla en glad sommar!

Gällande ansökan till år 1

Vid frågor gällande ditt antagningsbesked till gymnasieskolan, vänligen kontakta gymnasieantagningen för vidare hjälp. Gymnasieantagningen har inga telefontider under sommaren utan går endast att nå via denna mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Svar på många frågor gällande antagningen hittar du på gymnaiseantgningens hemsida: https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Gällande reservantagningen till år 1 

Den 15 augusti 2022 tar YBC själva över reservantagningen från gymnasieantagningen. Vi följer turordningen på gymnasieantagningens reservlista fram till den den 31 augusti. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur. Då använder vi de kontaktuppgifter som finns med på reservlistan vi får från gymnasieantagningen.

Från och med 31 augusti 2022 kan vi frångå gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Står du inte med på gymnasieantagningens reservlista kan du skicka in en intresseanmälan via vår hemsida.

För dig som står utan skolplats till år 1

Har du inte blivit antagen till något av dina val? Kontakta då gymnasieantagningen gymnasieantagningen@storsthlm.se eller KAA (kommunala aktivitetsansvaret) i din hemkommun för vidare hjälp.

Gällande ansökan till år 2 och 3 

För dig som redan går i gymnasiet men önskar byta till YBC finns det möjlighet att skicka in en intresseanmälan via vår hemsida. Du behöver även skicka med din nuvarande studieplan och betyg från åk 9. Vi kontaktar dig om du blir aktuell för en plats. Vid tillsättning av ledig plats tittar vi på meritvärde samt att din nuvarande studieplan stämmer överens med den sökta utbildningens studieplan.

I åk 2 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning juridik samt på naturprogrammet med inriktning natur.

I åk 3 har vi plats på vårt samhällsprogram med inriktning media samt på naturprogrammet med inriktning natur.

Intresseanmälan hittar du här: https://www.nacka.se/valfard-skola/ybc/kontakta-oss/

Läsåret 22/23 startar den 16/8 för åk 1, 17/8 för språkintro och 18/8 för åk 2 och åk 3.

Önskar er alla en fin sommar!

Sidan uppdaterades: