Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nytt läsår!

Läsåret startar den 17/8 för våra elever i åk 1.

Väklommen till ett nytt läsår på YBC!

YBC drar igång ett nytt läsår med många nyheter och förändringar. Vi flyttar in i nya lokaler bredvid våra befintliga, ökar elevantalet med 100 elever och har sju nyanställda lärare på plats. Men vi är fortfarande Nackas populäraste gymnasieskola med en vision om att vi ska förändra världen. Innan sommaren fick vi också kvitto på vår höga kvalitet när vi efter Skolinspektionens regelbundna kvalitetsgranskning fick högsta betyg inom samtliga granskade områden.

Vi välkomna våra nya elever i åk 1 lite extra mycket. Är du ny elev på YBC hittar du all information och blanketter här (PDF-dokument, 5,1 MB).

Vi startar läsåret med upprop för nya elever i åk 1 17/8

  • kl.09.00 EKJUR23 A och B (Ekonomi-juridik), SAB23 A och B (Samhälle-beteende) och SAS23 (samhälle-samhälle)
  • kl.09.30 NA23 (Natur-natur), SAM23 (Sam-media) och EK23 A, B och C (Ekonomi-ekonomi)

När du kommer till ditt upprop får du reda på vilken klass du ska gå i samt vilka som blir dina nya mentorer. Fram till den 17/8 är alla klassindelningar och eventuella listor som finns i Schoolsoft preliminära. Vi gör våra klassindelningar utifrån principer och rutiner vi arbetat med i många år. Det finns ingen möjlighet för oss att ta hänsyn till enskilda önskemål om klassplacering.

Vår språkintroduktion startar den 18/8 kl 9.00 på Torget plan 5 och våra åk 2 och 3 den 21/8 klockan 9.00 på Torget plan 5.

Antagning till år 1

Vid frågor gällande ditt antagningsbesked till gymnasieskolan, vänligen kontakta gymnasieantagningen för vidare hjälp. Gymnasieantagningen har inga telefontider under sommaren utan går endast att nå via denna mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Svar på många frågor gällande antagningen hittar du på gymnaiseantgningens hemsida: https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Den 14 augusti 2023 tar YBC själva över reservantagningen från gymnasieantagningen. Vi följer turordningen på gymnasieantagningens reservlista fram till den den 31 augusti. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur. Då använder vi de kontaktuppgifter som finns med på reservlistan vi får från gymnasieantagningen.

Från och med 31 augusti 2023 kan vi frångå gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Står du inte med på gymnasieantagningens reservlista kan du skicka in en intresseanmälan via vår hemsida.

Har du inte blivit antagen till något av dina val? Kontakta då gymnasieantagningen gymnasieantagningen@storsthlm.se eller KAA (kommunala aktivitetsansvaret) i din hemkommun för vidare hjälp.

Ansökan till år 2 och år 3

För dig som redan går i gymnasiet men önskar byta till YBC finns det möjlighet att skicka in en intresseanmälan via vår hemsida. Du behöver även skicka med din nuvarande studieplan och betyg från åk 9. Vi kontaktar dig om du blir aktuell för en plats. Vid tillsättning av ledig plats tittar vi på meritvärde samt att din nuvarande studieplan stämmer överens med den sökta utbildningens studieplan.

I åk 2 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning juridik samt på naturprogrammet med inriktning natur.

I åk 3 har vi plats på vårt ekonomiprogram med inriktning juridik samt på naturprogrammet med inriktning natur.

Intresseanmälan hittar du här

Ansökan till Språkintroduktion

Söker du en plats på vår språkintroduktion hittar du anmälan här

Sidan uppdaterades: