Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Inbrott i Nacka stadshus 7 oktober

I lördagskväll, den 7 oktober, tog sig två personer in i Nacka stadshus via ett öppet fönster. Ingen kom till skada och polis tillkallades. Alla som jobbar i stadshuset behöver ta ett gemensamt ansvar för att stänga fönster när man lämnar en lokal och inte släppa in obehöriga i fastigheten.

I lördagskväll, den 7 oktober, tog sig två personer in i Nacka stadshus genom ett fönster som var öppet. Intrånget gjordes utan att det skett någon skada på fönster eller dörr. Personerna tog sig in på en plats som för tillfället var olarmat eftersom väktare befann sig på platsen. Väktaren upptäckte personerna och en kort verbal konfrontation uppstod. Därefter lämnade personerna snabbt stadshuset.

Situationen utgjorde ingen risk för väktaren som helt i enlighet med rutiner agerat korrekt. Polis tillkallades, genomsökte stadshuset, säkrade upp fastigheten och upprättade en anmälan om olaga intrång.

Bevakningsföretaget har tillsammans med kommunens säkerhetsfunktion utökat bevakningen och ronderingen runt stadshuset. Skalskyddet på Nacka stadshus ska också ses över ytterligare. Säkerhetsfunktionen kommer dessutom tillsammans med ansvariga för stadshuset göra en analys av skyddet för att få en bild av vad som behöver åtgärdas även på lång sikt.

Gemensamt ansvar

Det är vårt gemensamma ansvar att säkerställa att fönster är stängda när man lämnar en lokal för att förhindra att obehöriga tar sig in i stadshuset. Det är också allas ansvar att inte släppa in obehöriga i stadshuset. Vid oklarheter bör man artigt fråga vem personen söker och hänvisa dem till receptionen. Genom detta samarbete och medvetenhet skapar vi en säker och trygg miljö för alla.

Sidan uppdaterades: