Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny mötesplats i Nacka

Igår var det öppet hus på vår nya mötesplats, Meeting Point Nacka, i Orminge centrum där vägen till jobb är i fokus. Boo Folkets hus, tjänstemän och förtroendevalda i kommunen, föreningar, jobb- och utbildningsexperter i Nacka och både nya och etablerade Nackabor möttes upp.

För nyanlända Nackabor är studier i svenska och samhällsorientering det första insatserna när det kommer till Nacka. Målet är sedan att komma in på den svenska arbetsmarknaden och försörja sig själv genom arbete eller studier. På Meeting Point Nacka vill vi samla olika aktiviteter på vägen till jobb, som till exempel karriärvägledning och möte med Arbetsförmedlingen, inspirationsföreläsningar, utbildningar och hjälp med att skriva CV. Men även språkträning och möten med etablerade Nackabor är viktigt – allt för att snabbare komma in i samhället.

Gemensam planering för jobb

Från och med september i år möter Arbetsförmedlingen i Nacka/Värmdö och karriärvägledare från Nacka kommun arbetssökande nyanlända Nackabor för att gemensamt ta fram en etableringsplan med studier i svenska och arbetsmarknadsinsatser. Mötena som äger rum i Meeting Point har varit mycket uppskattade och bidragit till en mer effektiv etableringsprocess, för alla parter.

Första jobbmässan succé

Redan idag arrangerades en jobbmässa på Meeting Point Nacka där ett tiotal företag fanns på plats för att presentera sig och göra intervjuer på plats. Mässan var välbesökt. Runt 300 arbetssökande fick chans att ställa frågor och lämna sitt CV.

Vill du delta i Meeting Point Nacka?

Har du idéer och förslag på utbildningar, föreläsningar eller aktiviteter som kan arrangeras på Meeting Point Nacka? Kontakta i så fall verksamhetsansvarig joumana.bagdi@nacka.se.

Sidan uppdaterades: