Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vill du bli en startkompis?

Nu kan du som Nackabo bidra till ökad gemenskap i kommunen genom promenader. Anmäl dig som startkompis och lär känna en ny person.

Nu har du chansen att lära känna en ny kompis över en promenad i ditt närområde. Att hitta i sitt närområde kan vara en utmaning för en nyanländ person som precis fått boende i en ny kommun. Då behövs det praktisk hjälp som att visa var närmaste bank ligger, roliga lekparker och fina grönområden, men också förklara hur platserna fungerar och hur du förväntas agera. Kunskap som du som etablerad kommunbo ofta tar som en självklarhet.

Träffas över en promenad

Startkompis länkar ihop nya och etablerade kommunbor genom att matcha ihop dem för ett möte med lokal anknytning. Man träffas oftast över en promenad i närområdet där du som redan etablerad invånare vägleder en ny i ert närområde. Du registrerar dig som Startkompis på www.startkompis.se där du svarar på några frågor om dig själv. Sedan blir du matchad med en ny svensk som gärna vill lära känna fler lokalbor. Du som är ny i samhället kan också anmäla dig via Nacka kommun.

Om projektet

Bakom projektet står den ideella organisationen Kompisbyrån och Nacka Kommun med syfte att göra integration enkel och tillgänglig för alla.

Nacka är den sjunde kommunen i Stockholm som ansluter sig till Startkompis. Verksamheten finansieras genom projektbidrag för inkludering.

Sidan uppdaterades: