Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Film om att vara nyanländ i Sverige

Den 23 oktober har dokumentärfilmen ”Vi finns inte på jorden” premiär. Filmen som skildrar olika berättelser om hur det är att vara nyanländ i Sverige har tagits fram i samarbete mellan Fisksätra Folkets hus, föreningen Ung i Fiskis och nyanlända från Afghanistan och Syrien.

Mouadh Jeddi som startade föreningen Ung i Fiskis vet hur det är att komma som ny till Sverige. När han själv började jobba på Fisksätra Folkets Hus kunde han börja bygga upp sitt liv här i Sverige.

Tillsammans med projektledaren Jonny Holmberg på Fisksätra Folkets hus och ungdomar från Afghanistan och Syrien har Mouadh skapat filmen ”Vi finns inte på jorden” för att berätta om den utsatta situation som många nyanlända befinner sig i när de kommer nya till Sverige. Trots osäker och otrygg existens med ständigt hot om utvisning har ungdomarna kämpat för att slutföra denna film. Med ett stort engagemang har alla medverkat bakom, framför kameran, i planering och redigeringsarbete.

Filmen har kunnat förverkligas efter stöd från Statens kulturråd, Stena fastigheter och Nacka kommuns projektbidrag för inkludering.

Kom på premiären på Fisksätra Folkets Hus den 23 oktober klockan 19.00. Välkomna!

Se trailer

Sidan uppdaterades: