Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Solceller installerade på Sickla skola

Inom kort avslutas första etappen av renoveringen av Sickla skola. Hus C har ersatts av en ny, större byggnad på fyra våningar som kommer att rymma årskurs F-2 samt anpassad grundskola 1–9. Solceller har installerats på taket där en del av överskottsel kan användas till andra byggnader på skolan.

Sickla Solceller-670.jpg

Varje år producerar solpanelerna på byggnaden nästan 80 000 kWh el, vilket är cirka 35 procent mer än vad Hus C förbrukar. Överskottet används i Hus A för förskolan Växthuset och i Hus B för årskurs 3–6. Anläggningen minskar det totala behovet av köpt energi med samma mängd el som solpanelerna producerar, utan att exportera el till nätet

-Kommunens fastighetsbestånd ska utvecklas och förädlas för ett långsiktigt och hållbart innehav. Utbyggda solcellsanläggningar är en del av hur vi påskyndar miljöarbetet och klimatomställningen, säger Emelie Bjurå, enhetschef fastighet, Nacka kommun.

När renoveringen och utbyggnaden är klar kommer Sickla skola och Sickla anpassade grundskola att erbjuda undervisning från förskola till årskurs 9 från hösten 2025. Med full utbyggnad kommer skolan ha tre klasser per årskurs, nästan dubbelt så många som idag – cirka 840 elever.

Sidan uppdaterades: