Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Träd beskärs längs Kyrkstigen fredag 2 februari

För att säkerställa att träden längs Kyrkstigen bevaras på bästa sätt inför ombyggnaden till stadsgata, behöver de nu beskäras.

Tidpunkten för arbetet är som mest gynnsam nu när träden befinner sig i vintervila. Arbetet med att omgestalta Kyrkstigen förväntas starta under det tredje kvartalet av 2024.

Parkering och passage

Från onsdagen den 31 januari till fredagen den 2 februari är det inte tillåtet att parkera längs Kyrkstigen. Det kommer vara möjligt att passera förbi arbetsområdet den 2 februari, men i korta stunder under beskäringen stängs vägen av helt.


Om beskäringen

Träden kommer att få en så kallad kronreducering, beskäring av kronorna, för att skydda dem från skador under kommande arbeten. Arbetet utförs av arborister som tar bort utskjutande grenar för att förhindra att de skadas av arbetsfordon. Dessutom kommer vissa träd att få lågt sittande grenar borttagna för att undvika att de skadas under de kommande arbetena.

I en senare fas kommer även trädrötterna att beskäras i samband med schaktning av marken intill. Kronreducering är ett effektivt sätt att hjälpa träden att upprätthålla balansen mellan rötter och krona, då en minskad mängd rötter försörjer en minskad trädkrona.

Sidan uppdaterades: