Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Information om Tallidens ombyggnation

Så påverkas kunder i A-huset av ombyggnationen

20240215 Borr bergvärme 630x350.jpg

20240215 Lyftkranen 630x350.jpg

Ombyggnationen och renoveringen av Talliden som påbörjades sommaren 2022 är nu inne i sin andra fas. Arbetet kommer att påverka våra kunder på olika sätt och i olika omfattning. Om tidsplanen håller, vilket vi hoppas på, kan A-husets kunder flytta över till det nyrenoverade B-huset redan i sommar. NSC Talliden står för allt vad det innebär att byta lägenhet. Mer information kommer kring detta när det närmar sig.

Även om den här andra fasen av ombyggnationen berör B-Huset och Salongen, som nu är avstängd, så kommer även A-husets kunder att beröras på ett sätt vi inte kunde förutspå.

20240215 Balkong borta 630x350.jpg

Byggfirman behöver ta en liten del av våra matsalar för att kunna bygga de nya lägenheterna som planerats utanför. Det innebär att gemensamhetsytan blir lite mindre än idag. Det kommer också att innebära störande ljud när ytterväggen ska rivas. För att de kvarvarande gemensamhetsutrymmena ska bli lite större kommer glaspartierna i korridorerna att tas bort. Störande arbeten kommer inte att ske vid måltider. Vi har inte fått en fastställd tidplan ännu men arbetet beräknas att pågå under några veckor.

Personal kommer att hjälpa kunder över till C-Huset och vara där med dem när det finns behov. Där finns en yta för samvaro som vi kan nyttja

Har du frågor med anledning av ovanstående eller om något annat, är du alltid välkommen att kontakta mig. Vi ska göra vårt bästa för att hitta lösningar som alla blir nöjda med.

Med vänlig hälsning
Jessica Svanholm, verksamhetschef Nacka seniorcenter Talliden

Sidan uppdaterades: