Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Besök hos vår partnerskola i Peru

Elever från Nacka Gymnasiums Sam-Beteendeprogram har under två veckors tid besökt skolans partnerskola Casuarinas International College i Lima, Peru.

imageorn2.png

Temat för resan var ett kulturellt utbyte med fokus på hållbarhet och sociala villkor. Eleverna bodde i värdfamiljer kopplade till elever på skolan och tillsammans med dem deltog elever och lärare i ett flertal olika aktiviteter.

En dag var det besök på SinBa -ett företag som arbetar med återvinning, en annan dag besöktes en skola i det mycket fattiga området Pamplona där eleverna fick hjälpa till med skolverksamheten; laga mat till skolbarnen och deras äldre släktingar som har svårt att få till mat för dagen.

imagegpzfk.png

Våra elever träffade även de yngsta peruanska eleverna och lärde dem lite engelska. Några dagar blev det ett besök på organisationen Caritas Felices hem för utsatta tjejer i tonåren, där behovet av hjälp var beklämmande stort. De fick hjälp med att måla och genomföra små reparationer på skolan. Eleverna var överens om att det var svårt att lämna dessa platser utan att ha en klump i halsen.

image0rfep.png

En helt annan upplevelse var att hjälpa djur i nöd. Under ett besök på organisationen Orca Peru fick elever och lärare handgripligen assistera i vården av ett sjölejon som precis hade kommit in med skadade fenor och därefter hjälpa till att städa den närbelägna stranden, som var fruktansvärt nedskräpad av plast och annat avfall. Som belöning bjöds på en kurs i surfing. Ett antal muséer hanns också med.

En resa med många intryck och en upplevelse som sent kommer att glömmas.

imagedlnw.png

imagehwfjr.png

Sidan uppdaterades: