Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Skuru förskola

Förskolans måltider

I köket arbetar vår köksansvariga kock Sandi.

Vår ambition är att ge våra matgäster positiva måltidsupplevelser varje dag. Vårt uppdrag är att laga och servera god och näringsriktig mat så att barnen orkar leka och lära.

Det serveras en varmrätt varje dag. Till detta serveras en salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik. Knäckebröd och matfett finns alltid att tillgå samt vatten och mjölk.

Vi väljer i första hand kött, fågel, ägg och mjölk från Sverige. Fisken vi serverar är MSC-märkt eller ansvarsfullt odlad. Vi källsorterar och arbetar aktivt för att minska matsvinnet och det matavfall som uppstår blir biobränsle. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska produkter. Mjölken och bananerna vi köper är alltid ekologiska.

Våra måltider följer:
Livsmedelsverket - Nationella riktlinjer för måltider i förskolan.pdf
Nackas kommunala skolor - Hållbara måltider. (PDF-dokument, 1,1 MB)

Mellanrum.PNG

Mellanrum.PNG

Specialkost

Förskolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla barn. De som inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost. Läs mer om specialkost och gör din ansökan här:

Ansök om specialkost

Mellanrum.PNG

Sidan uppdaterades: