Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Studieförberedande praktik

Är du 16-17 år och inte har sökt eller kommit in på ett gymnasieprogram, eller av olika skäl gör ett studieavbrott? Då kan du ansöka om studieförberedande praktik och få stöd av oss.

Här hittar du oss

Arbetsmarknadsgruppen
Smedjegatan 18 plan 5 (Sickla)
Telefon: 08-718 99 30

Det här är studieförberedande praktik

Studieförberedande praktik, SFP, är en insats inom det kommunala aktivitetsansvaret. Du som är 16-17 år och inte har sökt eller kommit in på ett gymnasieprogram eller av olika skäl gör ett studieavbrott, kan ansöka om studieförberedande praktik via arbets- och etableringsenheten i Nacka kommun.

Målet med studieförberedande praktik är studier eller arbete

Syftet med studieförberedande praktik är att ge dig en meningsfull aktivitet och sporra och uppmuntra dig till nya försök antingen på ungdomsgymnasiet, kommunal vuxenutbildning eller folkhögskola. Praktiken kan pågå tills du återupptar studier. Om detta inte visar sig möjligt inom överskådlig tid, kan praktiken fungerar som en ingång till arbetslivet och förhoppningsvis leda till en anställning. En praktik ger dig värdefull erfarenhet och insikter om arbetslivets krav. Den ger dig också möjlighet till träning av olika förmågor och därmed stärkt självförtroende.

Hur du ansöker om en studieförberedande praktik

  • Kontakta arbets- och etableringsenheten i Nacka kommun och ansök om förberedande praktik.
  • Där blir du tilldelad en så kallad karriärvägledare som slussar dig vidare till oss på arbetsmarknadsgruppen.
  • Hos oss träffar du en arbetskonsulent i ett första möte. Arbetskonsulenten gör tillsammans med dig en kartläggning över dina intressen, mål och framtidplaner.
  • Arbetskonsulenten tar fram en eller flera praktikplatser utifrån just dina intressen och förutsättningar. Alla praktikplatser är individuellt framtagna med anpassade arbetsuppgifter och arbetstider och med en intresserad handledare.
  • Arbetskonsulenten följer upp och träffar dig regelbundet under hela praktikperioden.
  • Praktiken kan pågå till du återupptar studier

Studieförberedande praktik är en del av kommunens aktivitetsansvar och du ansöker om stöd via arbets- och etableringsenheten i Nacka kommun. Läs mer och ansök om studieförberedande praktik.

Sidan uppdaterades: