Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
17:00 - 19:00
Plats
Cirkusannexet
Adress
Experimentgatan 7
Målgrupp
För alla intresserade
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
Gratis

Kulning Workshop! FULLBOKAD!

Workshop i kulning! Gratis! FULLBOKAD! Ett unikt tillfälle att utforska din röst.

Välkommen på kulningsworkshop med Carina och Miranda.
Kulning är en gammal lockropsteknik som förr användes på fäbodarna för att locka på djuren och att kommunicera mellan fäbodarna.

Med hjälp av röstuppvärmning och olika övningar guidar vi dig i att hitta grundtekniken för att åstadkomma detta högfrekventa ljud.
Du får också lära dig några korta vallåtar som du sen kan använda dig av i din kulning.

Inga förkunskaper krävs, bara mod att våga prova och utforska din egen unika röst. Max 20st deltagare.

Dag och tid: Torsdag 30/5 17:00-19:00
Lokal: Cirkusannexet
Avgift: Gratis
Lärare: Carina Hernvald, Miranda Pérez Hernvald

Carina Hernvald är sångerska och sångpedagog verksam i kulturskolan Södertälje. Folkmusik ligger henne varmt om hjärtat, både den svenska och den latinamerikanska. Hon samarbetar sen flera år med musikproducenten Pablo Donaldo i projektet ”Söder om himlen” där latinamerikanska folkvisor översätts till svenska. Carinas första möte med kulningstraditionen var på Falu folkmusikfestival vilket ledde till att hon gick en kurs i kulning och lockrop hos dalkullan Agneta Stolpe.

Miranda Pérez Hernvald har vuxit upp i en familj där musiken alltid stått i centrum och kulning har varit en del av familjetraditionen. Just nu går hon Kungliga Musikhögskolans kandidatutbildning i jazz. Hon har ett stort intresse för jazzmusik men även folkmusik och världsmusik.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.303703,"lng":18.1208629},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Experimentgatan 7</div>"}]}

Sidan uppdaterades: