Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Hälsoträdgården

Hälsoträdgården ligger i det vackra Nyckelviken och stöttar deltagarna att komma tillbaka till arbete, praktik eller studier.

Kontakta oss

Micka Hahne
Hälsopedagog
Epost: micka.hahne@nacka.se
Telefon: 070-431 78 97

Louise Lindgren
Arbetscoach
Epost: louise.lindgren@nacka.se
Telefon: 070-431 97 27

Instagram

Följ oss gärna på instagram på @halsotradgardennacka, där du kan ta del av vad vi gör vecka för vecka.

Hälsoträdgården i Nyckelviken

"En plats som givit mig livskraften åter och gjort mig redo för att börja arbeta", säger en tidigare deltagare i Hälsoträdgården.

Hälsoträdgården i Nyckelviken ligger vackert; omgiven av vatten, klippor, skogar och hagar. Den lugna miljön hjälper människor att bygga upp sin självkänsla och förbättra både sin psykiska och fysiska hälsa.

Målet med Hälsoträdgården är att stötta deltagarna att komma tillbaka till arbete, praktik eller studier. Här kan deltagarna ägna sig åt, trädgårdsarbete, skapande verksamhet eller bara promenera, vila och koppla av i naturmiljö.

Deltagarna får vara med och forma aktiviteterna, för att skapa en så individanpassad och motiverande verksamhet som möjligt. Det kan vara allt från trädgårdsskötsel, fotografering, chiliodling, fågelskådning till att snickra enklare projekt.

I Hälsoträdgården arbetar en arbetscoach och en hälsopedagog. De använder sig av naturen i verksamheten, men anser att det krävs andra komponenter också. Naturen är grundpelaren, men det behövs mer för att stötta deltagarna till ökad hälsa.

Varför Hälsoträdgården?

"Ett respektfullt och varmt bemötande från oss handledare är det viktigaste. Därefter är det gemenskapen i gruppen och naturkontakten som skapar enastående resultat", berättar arbetscoach Louise Lindgren.

Hon tillägger att det är otroligt viktigt att det ska kännas lättsamt och positivt att komma till Hälsoträdgården.

"Vi får väldigt fin kontakt med deltagarna och får ofta hälsningar eller besök flera år efteråt, där deltagare vill berätta hur de lever och att de är glada för att de fick genuint stöd", säger Louise.

Hälsoträdgårdens målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer mellan 16 och 64 år och personerna remitteras från Arbets- och etableringsenheten i Nacka kommun där en karriärvägledare bokar in ett första möte. Om Hälsoträdgården är ett bra alternativ för att komma vidare, så får man komma på studiebesök i Nyckelviken innan man får starta.

Är du intresserad av Hälsoträdgården är du välkommen att kontakta Louise Lindgren eller Micka Hahne.

Läs mer om Hälsoträdgårdens historik och metod

Läs mer om vad som händer efter perioden i Hälsoträdgården

Sidan uppdaterades: