Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Öppna förskolan i Ektorp

Är du hemmavarande förälder eller annan vuxen med barn i förskoleåldern? Söker du en öppen mötesplats tillsammans med andra? Välkommen till oss!

Aktuellt

NOVEMBER

För Baby 0 – 7 mån:

Tidagar kl.13:00 - Babysång: Sånger, ramsor o lite rytmik för de allra minsta

Tisdag 15 november kl 11:00-12:00 - Bokprat: Karin Källström, special- och talpedagog från Barn – och elevhälsan besöker babygruppen på Öppna förskolan. Vi får lite bokprat och tips gällande Baby sign/ teckenkommunikation. När man tecknar till sitt lilla barn brukar det kallas baby sign. Tecken och betydelsen av kroppsspråk i bokprat kommer Karin att berätta mera om. Välkommen att lyssna och ställ frågor!

För alla:

Onsdag 16 november kl. 10:00 -11:00 - Öppna förskolan besök av Maria från biblioteket i Nacka Forum. Kom och få tips på bra barnböcker och lyssna på varför högläsning är så bra!

Här hittar du oss

Ektorps Öppna förskola
Ugglevägen 21c
OBS - entré på baksidan av huset
Telefon: 08-718 79 77

Välkommen till Ektorps Öppna förskola

Är du hemmavarande förälder/annan vuxen med barn i förskoleåldern och söker en öppen mötesplats tillsammans med andra? Öppna förskolan i Ektorp vänder sig till dig som har barn i åldern 0-6 år. Här kan du och ditt barn lära känna andra barn och vuxna, trivas och ha roligt, inspireras och lära av varandra. Du kan också komma och bara vara. Barnen får möjlighet att utveckla språket och andra förmågor genom lek och sång med andra barn och vuxna. Du som förälder kan också, om du så önskar, få stöd i din föräldraroll. Vi erbjuder också kostnadsfri spädbarnsmassage i grupp.

Hos oss finner du en pedagogisk miljö med utbildad personal. Öppna förskolan är gratis och du behöver inte anmäla dig i förväg för att besöka oss.

ÖPPETTIDER

Information

Ektorps öppna förskola har verksamhet inne och ute, enligt schema nedan.

/Marianne och Pia

Måndag
08.30 - 15.30: Öppet för alla, inne

Tisdag
08.30 - 15.00: Baby 0 – 7 månader, inne
(ej äldre syskon)

Onsdag
08.30 -15.30: Öppet för alla, inne

Torsdag
08.30 - 12.00: Pappaträff, inne
12.30 - 15.30: Öppet för alla, inne

Fredag
09.00 – 12.00: Jämna veckor, lekparken vid Saltängens skola
09.00 – 12.00: Ojämna veckor, Nyckelviken

Tel : 08 718 79 77
Ektorps Öppna förskola, Ugglevägen 21c
OBS - entré på baksidan av huset

Mer om oss

Att äta tillsammans är trevligt för både stora och små. Här finns kök och matsal där du kan laga eller värma medhavd mat.

Ateljén är en öppen plats för dig och ditt barn, där ni kan måla och pyssla. Ibland målar vi också tillsammans till klassisk musik eller tar fram gips och gör fot/handavtryck.

Den allmänna tiden Öppet för alla är basen i verksamheten. Vi erbjuder även två grupptider/riktad verksamhetstid. Syftet är att i högre grad nå specifik målgrupp och att ge utökade möjligheter till nätverk.

I Babygrupp 0 – 7 mån kan du träffa andra nyblivna föräldrar och låta ditt barn få uppleva gemenskapen med andra bebisar. Vi erbjuder kostnadsfri kurs i babymassage. På grund av den låga åldern och infektionsrisken för de minsta barnen så får inte äldre syskon delta i babygrupperna.

Egen grupptid för pappor har vi på torsdagar förmiddag. Kom och träffa andra pappor, ta en fika och umgås! Besökstrycket är ofta högt i lokalen under grupptiden och det är därför endast öppet för målgruppen aktuell tid.

Under våra grupptider hänvisar vi övriga besökare att besöka någon av Nacka kommuns övriga öppna förskolor. För information se Nacka kommuns hemsida/Öppna förskolor för öppettider. Tack för din förståelse.

Vi som arbetar här är utbildade förskollärare och barnskötare.

Välkomna till öppna förskolan i Ektorp!
Marianne och Pia

Sidan uppdaterades: