Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Öppet föräldraskapsstöd

Familjemottagningen i Nacka vänder sig till föräldrar med barn och ungdomar 0-20 år som vill ha råd och stöd i sitt föräldraskap.

Här hittar du oss

Familjemottagningen i Nacka
Adress: Curanten, Smedjegatan 18, plan 5, i Sickla
E-post: familjemottagningen@nacka.se
Telefon: 08-718 91 11

Tidsbokning för råd och stödsamtal
För rådgivning eller tidsbokning - kontakta Familjemottagningen. Det går också att boka möte via vår e-tjänst:

Boka råd- och stödsamtal

Stöd i ditt föräldraskap

 • Vill du ha en bättre relation till ditt barn?
 • Tycker du det är svårt att vara förälder och vill ha stöd i din föräldraroll?
 • Har ni föräldrar svårt att samarbeta kring barnen?
 • Tycker du det är svårt att sätta gränser för ditt barn?
 • Är du orolig för hur ditt barn mår?

Vi erbjuder familjer upp till fem råd och stödsamtal. Samtalen är gratis och kan ske genom fysiska möten, telefonmöte eller videosamtal. Vi kan även träffa barn och ungdomar för egna samtal med vårdnadshavarens godkännande. Hör av dig till oss så berättar vi mer! Vi tar gärna emot alla dina frågor, stora som små.

Boka tid för råd och stödsamtal

Vi har bokningsbara tider som du kan boka själv via vår e-tjänst, se länken nedan. Du kan också boka tid genom att ringa eller mejla Familjemottagningen.

Boka råd- och stödsamtal

Föräldrastödsprogram

Vi erbjuder också flera gruppverksamheter för föräldrar som vill utvecklas i sitt föräldraskap; ABC (3-12), Komet/iKomet, ABC Tonår/Föräldrawebben och BIFF som du kan läsa mer om nedan.

ABC (3-12 år) - utvecklas som förälder

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC:s gruppträffar handlar om.

ABC (3-12 år) är gruppträffar för föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med barn i åldern 3-12 år. Varje grupp har upp till 12 deltagare och leds av två utbildade gruppledare. Det är fyra träffar samt en bonusträff á 2,5 timme. ABC som metod bygger på forskning kring föräldraskap och barns positiva utveckling. Under träffarna varvas diskussioner med filmklipp och mellan träffarna övar man på innehållet hemma med barnen. Rubrikerna för de fyra grundträffarna är Visa kärlek, Vara med, Visa vägen och Välja strider.

De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov.

 • Hur skapar vi harmoni kring matbordet
 • Hur undviker vi stressiga situationer
 • Hur kan vi förebygga konflikter
 • Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn.

En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Läs mer om ABC (3-12 år) och anmäl dig här

BiFF - Påverkar separationen ert föräldraskap?

Barn I Föräldrars Fokus (BIFF)

Barn I Föräldrars Fokus (BIFF) vänder sig till föräldrar som ska eller har separerat. Vi träffas i grupp vid tre tillfällen. Syftet är att ni som föräldrar skall få stöd i att hålla fokus på barnen och deras behov. Exempel på teman som tas upp är:

 • Hur påverkas barn av föräldrars separation, till exempel delat boende, föräldrars eventuella konflikter och den nya familjebilden
 • Hur vi som föräldrar kan göra när vi inte är överens i frågor som handlar om gemensamma barn
 • Barns rättigheter
 • Vad kan jag som förälder göra annorlunda för att minska konflikten.

Läs mer och gör din anmälan här!

Har du frågor? Kontakta Familjemottagningen, telefon: 08-718 91 11

ABC Tonår och Föräldrawebben

Har du en tonåring hemma? Blir det ofta bråk eller konflikter mellan dig och din tonåring? Känner du dig maktlös och vill ha nya strategier?

Föräldrar är de viktigaste personerna i ett barns liv. Detta gäller även för tonåringen. Relationen mellan förälder och barn har visat sig vara en avgörande skyddsfaktor för att ungdomar ska må bra.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar (12–18 år) hemma är välkomna att delta i såväl föräldraträffarna ABC Tonår som onlinestödet Föräldrawebben. Syftet med både ABC Tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring, minska konflikter och bidra till att tonåringen mår bra.

Läs mer om programmen och gör en anmälan

Har du frågor? Kontakta Familjemottagningen, telefon: 08-718 91 11

KOMET/internetförmedlad KOMET - vid bråk och trots

Komet vänder sig till föräldrar med barn i åldern 3-11 år som upplever att det blir mycket bråk, trots och konflikter hemma.

Det är vanligt att barn bråkar med sina föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet riktar sig till dig som vill minska konflikterna hemma och få en bättre relation med ditt barn.

Gör en intresseanmälan till KOMET här

Sidan uppdaterades: