Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

ABC 3-12 föräldraträffar

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det gruppträffarna ABC 3-12 handlar om.

Alla är vi experter på föräldraskap

Egentligen krävs ingen forskning för att övertyga oss om att bra relationer med våra barn är viktiga. Det vet vi redan. Däremot är det inte alltid så självklart hur man åstadkommer det. De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov.

Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

ABC 3-12 vänder sig till föräldrar och nära anhöriga till barn i Nacka, i åldern 3-12 år.

ABC 3–12 består av fyra träffar, á 2,5 timme som leds av två utbildade gruppledare. Ett par veckor efter fjärde träffen erbjuds även en uppskattad och viktig bonusträff. Varje grupp har 10–12 deltagare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och av forskning. Mellan träffarna övar vi på innehållet hemma med våra barn.

Innehåll:

  • Visa kärlek – Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.
  • Vara med – Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.
  • Visa vägen – Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.
  • Välja strider – Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Mer information samt forskning på metoden ABC 3-12.

INTRESSERAD? DAGS ATT ANMÄLA SIG!

Intresset för våra föräldraträffar ABC 3-12 är fortsatt stort, vilket vi tycker är jätteroligt. Vi fortsätter erbjuda grupper runt om i Nacka och vårens grupper kommer att hållas i Saltsjö-Boo (Orminge) , Saltsjöbaden (Fisksätra), Sicklaön (Skvaltan, Järla, Sickla) och i Älta. Vår ambition är att utöka med en grupp då trycket är stort. Även den här terminen kommer det finnas en grupp med barnpassning vilket varit uppskattat.

Anmäl dig till vårens ABC 3-12 grupper

Om det för tillfället inte finns några ABC-grupper att anmäla sig till, eller om gruppen/grupperna redan är fulltecknade eller att terminens grupper inte passar dig, då kan du göra en intresseanmälan till kommande grupper!

VILL DU VETA MER?

Kontakta Tina Lundin, samordnare föräldraskapsstöd, om du har frågor om ABC 3-12 år eller andra föräldragrupper, tina.lundin@nacka.se, telefon 08-718 98 77.

Sidan uppdaterades: