Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Unga i riskzon för kriminalitet

Är du som förälder orolig över ditt barn? Är du själv ung och upplever att du rör dig i riskmiljöer? Har ditt barn begått brott och ni vill ha förändring? Välkommen att ringa oss för stöd och hjälp!

Kontakta oss

Unga i riskzon och brottslighet
Adress: Curanten, Smedjegatan 18, plan 5, i Sickla

Tobias Söderstedt
Ungdomsbehandlare
Epost: tobias.soderstedt@nacka.se
Telefon: 070-431 99 13

Emma Ekring
Ungdomsbehandlare
Epost: emma.ekring@nacka.se
Telefon: 070-431 79 65

Vill du bryta en negativ spiral?

Våra ungdomsbehandlare erbjuder frivilligt stöd både till ungdomar och föräldrar som själva söker hjälp. Vi arbetar även med insatser för ungdomar som har blivit dömda till Ungdomsvård eller Ungdomstjänst i domstol.

Vad vi menar med riskzon

Det kan handla om alltifrån riskbeteenden som snatteri, våldsamt beteende eller handlingar som fått andra att må dåligt, till regelrätta brott som resulterat i en dom. Det kan också handla om att befinna sig i kretsar där kriminellt beteende förekommer.

Vi ger stöd till både ungdom och förälder

Vi erbjuder Råd & Stöd till ungdomar och kan också ge stöd till föräldrar. Om du är över 18 år kan du få stöd av oss direkt, om du är under 18 år behöver vi ha kontakt med din vårdnadshavare.

Har du som förälder funderingar och frågor kring hur du kan stötta och trygga ditt barn är du välkommen att höra av dig till oss, tillsammans kan vi rådgöra kring vad som kan fungera för er! Du når oss på dagtid på telefon eller mail. Det går också att boka in en tid här på webben för ett möte på plats, digitalt eller om du vill bli uppringd.

För utökat föräldrastöd kan du som förälder också vända dig till Familjemottagningen.

Samverkan

Vi samverkar med andra verksamheter som arbetar med att stötta och hjälpa unga och deras familjer. Vi tror att om många hjälps åt så kan vi skapa en ökad trygghet för våra unga i Nacka, och vi vill underlätta för unga och deras familjer att kunna få ett brett stöd när det behövs och om familjen själv vill.

En del av arbetet för att samverka kring ungas trygghet pågår i nätverket SSPF, samverkan mellan skola, socialtjänst, polis och fritid.

Läs mer om SSPF, samverkan mellan Skola, Socialtjänst, Polis och Fritid

Medling

Vi erbjuder Medling vid brott och konflikter. Medling är en beprövad brottsförebyggande metod.

Vid Medling håller en utbildad medlare i processen så att du som medverkar ska kunna känna dig så trygg som möjligt. Båda parter ges möjlighet att få berätta om sin upplevelse och få lyssna på den andre. Medling kan vara ett sätt att få äga sin konflikt och ta ansvar för den. Det kan också leda till att en person som varit utsatt kan få upprättelse. Efter en medling upplever många en ökad upplevelse av trygghet.

Här kan du läsa mer om Medling vid brott och konflikter

Ungdomstjänst och Ungdomsvård

Förutom frivilligt Råd & Stöd och Medling arbetar ungdomsbehandlarna med Ungdomstjänst och Ungdomsvård för ungdomar 15–18 år som har dömts av domstol.

Läs mer om Ungdomstjänst och Ungdomsvård

Sidan uppdaterades: