Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ett år med cirkulär hubb i Nacka Forum, resulterade i en lokal kraftsamling av 22 olika initiativ.

Många är nog överens om att vi behöver gå ifrån dagens linjära ekonomi där varor sätts på marknaden, används kort tid och sedan kastas. Men hur? I den cirkulära hubben har Nacka vatten och avfall under ett år haft möjlighet att tillsammans med Nacka Forum utforska utveckling i samverkan med företag, skolor och andra aktörer för att inspirera Forums besökare till en mer hållbar konsumtion. När projektåret 2023 är avslutat har samverkan skett med 22 olika cirkulära initiativ som testats på ytan och 49 370 besökare har nåtts av budskapet. 58% av de tillfrågade uppger att de styr konsumtionen mot ökad återanvändning.

- Att på en så här central plats ha fått informera och involvera besökare och företag i avfallsförebyggande åtgärder och cirkulär ekonomi har varit en stor förmån, säger Jan Setréus, avfallschef Nacka vatten och avfall.

Vill du samverka runt cirkulär utveckling? Slut cirkeln med oss.

Den cirkulära hubben, ett 1-årigt projekt tillsammans med Unibail Rodamco Westfield, är en del i Nacka vatten och avfalls initiativ Slut cirkeln, som syftar till att främja cirkulär ekonomi i Nacka. Det är ett initiativ där olika aktörer bjuds in till samverkan kring cirkulär ekonomi. Nacka vatten och avfall driver nu den cirkulära hubben vidare och söker fler aktörer att samverka med och uppmuntrar fler att bli en del i den cirkulära omställningen.