Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Äldrenämnden inför besöksstopp på särskilda boenden för äldre

Äldrenämnden i Nacka har idag beslutat om att införa besöksstopp som innebär en stark avrådan från att besöka särskilda boenden för äldre i kommunen. Beslutet gäller från i morgon den 14 november fram till den 30 november och det kommer att utvärderas kontinuerligt.

Anledningen är att minska smittspridningen som nu ökar kraftigt i hela Stockholm och även här i Nacka. Vi ser nu att smittan ökar även på äldreboenden. Tillsammans med er vill vi göra allt vi kan för att minska smittspridningen till kunder och medarbetare.

Den starka avrådan ska vara ett stöd för dig som anordnare och underlätta i kommunikationen med anhöriga och andra besökare. Det är viktigt att du som anordnare av särskilda boenden för äldre säkerställer att det finns särskilt anpassade besöksrutiner för att undvika smittspridning. Uppmuntra anhöriga att i första hand kontakta sina anhöriga på ett sätt som inte innefattar fysiska besök på boendet, till exempel att i första hand träffas utomhus eller digitalt.

Detta beslut innebär inte att besök kan förbjudas, och undantag kan fortfarande göras. Om besök ska ske är det viktigt att informera besökaren om verksamhetens rutiner och säkerhetsåtgärder för att begränsa smitta.

Har du frågor?

Kontakta Kvalitet och stödgruppen via e-post kos@nacka.se eller Elisa Reinikainen, medicinsk ansvarig sjuksköterska, via e-post elisa.reinikainen@nacka.se.

Sidan uppdaterades: