Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

FUNCA - ett arbetsverktyg för personal inom LSS

Har ni i er verksamhet hört talas om FUNCA? Sociala kvalitetsenheten i Nacka kommun vill gärna uppmärksamma er på ett erbjudande om kostnadsfri kompetensutveckling.

FUNCA-verktyget kan leda till förbättrad livskvalitet för de personer med funktionsnedsättning som finns i er dagliga verksamhet eller ert LSS-boende. FUNCA riktar sig framför allt till personal som möter personer med utmanande beteende.

Utbildningen är i Stockholm 7-8 mars och det är först till kvarn som gäller. Anmäl dig här!

Mer information om utbildningen, som finansieras av Socialdepartementet, finns att läsa här. (Word-dokument, 16 kB) Här kan du även läsa mer om verktyget. (PDF-dokument, 1,5 MB)

Är ni intresserade, men inte kan eller lyckas få plats denna gång, ordnas en informationsträff den 31 maj, kl 9-12 på Klara Södra Kyrkogata 20. Anmäl dig till informationsträffen här! (PDF-dokument, 636 kB)

Vad är FUNCA?

Funca är ett arbetsverktyg för att förebygga och minska utmanande beteenden hos vuxna personer med kognitiv funktionsnedsättning inom LSS, personkrets 1 och 2. Arbetsverktyget är webbaserat och lätt att arbeta med.

FUNCAs mål

FUNCA arbetar för en bättre livskvalitet och ökad självständighet och delaktighet för personer inom LSS, personkrets 1 och 2, samt för en minskning av begränsningsåtgärder inom LSS-verksamhet.

FUNCA bygger på struktur, teamarbete och att gruppen arbetar mot samma mål. Arbetsverktyget är webbaserat och möjliggör att man kan plocka ut statistik och på så vis kunna arbeta med förbättringsarbete.

Hör gärna av er till Ellinor Egefors om ni har frågor, ellinor.egefors@nacka.se

Sidan uppdaterades: