Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
17:00 - 18:30
Plats
Mötesplats fås vid anmälan
Målgrupp
Alla är välkomna i mån av plats!
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
Gratis

Se fler evenemang om

FULLBOKAD - Kulturhistorisk vandring i Älta

En kulturhistorisk vandring där du lär dig mer om Älta gård, torpen i Älta, jättegrytor och Gula Faran. Vandringen är cirka en timma lång och mötesplats får du veta i samband med anmälan.

Kulturhistorisk vandring i Älta

I början av 1900-talet bestod Älta främst av sommarstugor och på 1930-talet fanns det bara cirka 750 åretruntboende. En anledning till det var de dåliga kommunikationerna och först 1934 kom Ältavägen. Gula Faran var Ältas första buss. En gul omnibuss som körde mellan Älta gård och Enskedes spårvägsstation. På 1960-talet byggdes Älta centrum och områden med flerfamiljshus och radhusområden. Följ med på en historisk vandring om hur Älta växte fram.

Guide: Josefine Krekula.

Datum för 2024 är den 29 maj kl. 17:00 och den 22 augusti kl. 17:00. Båda vandringarna är fullbokade men det går att ställa sig i kö för att komma med genom att mejla till jenny.frisell@nacka.se.

Det är gratis att gå vandringen men det är ett begränsat antal platser, 25 personer, så föranmälan krävs. Vid frågor eller anmälan kontakta Jenny Frisell, jenny.frisell@nacka.se. I samband med anmälan får man veta mötesplats för vandringen.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2563638,"lng":18.1766386},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\"></div>"}]}

Sidan uppdaterades: