Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
17:00 - 18:30
Plats
Mötesplats fås vid anmälan
Målgrupp
Alla är välkomna i mån av plats!
Arrangör
Kulturhuset Dieselverkstaden
Pris
Gratis

Se fler evenemang om

Kulturhistorisk vandring längs Nacka ström

En kulturhistorisk vandring längs Nacka ström där du lär dig mer om häxprocesser, brukssamhälle och kvarnverksamhet. Vandringen är cirka en och en halvtimma lång och mötesplats får du veta i samband med anmälan.

Kulturhistorisk vandring längs Nacka ström

Har du funderat över varför Nacka kommun använder ett kvarnhjul som symbol?
Under åren 1558-1928 (370 år) bedrevs det livlig industriverksamhet här i Nacka. Följ med på vandring bland minnena av krutkvarnar, mässingsbruk, pappersbruk och mjölkvarnar. Mjölkvarnarna försåg stockholmsbagarna med mjöl långt in på 1900-talet.

Under våren och hösten är det möjligt att gå den kulturhistoriska vandringen längs Nacka ström med guiden Robin Zander. Vandringen den 8 maj är fullbokade men det finns platser kvar på vandringen den 4 september kl. 17:00.

Det är gratis att gå vandringen men det är ett begränsat antal platser, 25 personer, så föranmälan krävs. Vid frågor eller anmälan kontakta Jenny Frisell, jenny.frisell@nacka.se. I samband med anmälan får man veta mötesplats för vandringen.

EVENEMANGET ARRANGERAS ÄVEN PÅ DESSA DATUM

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.2982051,"lng":18.1460976},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\"></div>"}]}

Sidan uppdaterades: