Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
  • Familjelördag: Slöjdverkstad

    Lär dig tälja med Emil Geschwind

    Läs mer!

En prova-på-workshop att arbeta och tälja i trä inför sommaren. Barnen kommer till Slöjdverkstaden i Lamberts hörna med en vuxen, ta gärna med egen täljkniv - annars finns det att låna. Material finns på plats. Saft och kex bjuds på i pausen...

Rekommenderad från 8 år och uppåt.

Var: Lamberts hörna, ingång Järnvägsgatan 23

Workshopen inleds med att Emil visar lite vad man kan göra för hantverk och har också med sig olika material, såsom trästubbar, grenar mm som han förevisar och inspirerar publiken. Alla får starta utifrån sina förutsättningar och erfarenhet.

Sagt om Emil

-”Han har ett stort engagemang på Vikingabyn Storholmen och är nu väldigt aktiv i slöjdnoden där han undervisar i många olika grupper. Emil har ett väldigt fint bemötande mot ung som gammal. Han har framförallt ett stort kunnande i Träslöjd och är jätteduktig med både kniv och yxa och det finns bara goda vitsord att säga om Emil.”

Eva Rosén Lundqvist, Enhetschef, Kultur- och fritid i Norrtälje



Innan vi startar kommer Emil visa vad som gäller, vad man bör vara uppmärksam på och hur man gör och vad man måste tänka på när man arbetar med täljkniv, därför är åldern satt från 8 år.
Det går bra att vara helt nybörjare eller mer erfaren.
Alla är välkomna!