Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kulturhistorisk vandring längs Nacka ström

En kulturhistorisk vandring längs Nacka ström där du lär dig mer om häxprocesser, brukssamhälle och kvarnverksamhet. 2024 kommer vandringen gå med guide den 8 maj och den 4 september. Om du vill gå vandringen på egen hand så finns det länkar till alla stoppställe längst ner på sidan.

Kulturhistorisk vandring längs Nacka ström

Har du funderat över varför Nacka kommun använder ett kvarnhjul som symbol?
Under åren 1558-1928 (370 år) bedrevs det livlig industriverksamhet här i Nacka. Följ med på vandring bland minnena av krutkvarnar, mässingsbruk, pappersbruk och mjölkvarnar. Mjölkvarnarna försåg stockholmsbagarna med mjöl långt in på 1900-talet.

Under våren och hösten är det möjligt att gå den kulturhistoriska vandringen längs Nacka ström med guiden Robin Zander. Datum för 2024 är onsdagen den 8 maj kl. 17:00 och onsdagen den 4 september kl. 17:00. Det är gratis att gå vandringen men det är ett begränsat antal platser, 25 personer, så föranmälan krävs. Vid frågor eller anmälan kontakta Jenny Frisell, jenny.frisell@nacka.se. I samband med anmälan får man veta mötesplats för vandringen.

Om du vill ha den kulturhistoriska vandringen längs Nacka ström som utskrivbar pdf så går det bra att mejla till jenny.frisell@nacka.se

Stoppställen på den kulturhistoriska vandringen längs Nacka ström

Ta med din mobil ut och gå vandringen längs Nacka ström på egen hand genom att klicka på de olika stoppställerna nedan. Varje stoppställe har en karta där platsen är markerad.

Stoppställe 1, busshållplats Nacka kvarn. Klicka här för att komma till stoppställe 1.

Stoppställe 2, Nacka gård. Klicka här för att komma till stoppställe 2.

Stoppställe 3, Övre kvarn. Klicka här för att komma till stoppställe 3.

Stoppställe 4, Nacka Södra kyrkogård. Klicka här för att komma till stoppställe 4.

Stoppställe 5-6, Hellasgården. Klicka här för att komma till stoppställe 5-6.

Sidan uppdaterades: