Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka musikakademi

Nacka musikakademi vänder sig till dig som arbetar målmedvetet, har ambitioner och vill mer.

Nacka Musikakademi är kursen för dig som arbetar målmedvetet och har ett speciellt intresse och engagemang inom musik. Linjen omfattar alla genrer och kursplanen utformas i samråd med dig och din sång/ instrumentallärare.

Nacka musikakademi är en satsning för ett fåtal elever och vänder sig till elever i åldern 10-19 år. Linjen finns i två olika nivåer: Nacka musikakademi (från 10 år), Nacka musikakademi spets (från tidigast 13-19 år).

För dig som går på högstadiet och vill satsa på musik, hjälper vi dig att förbereda dig inför fortsatta studier till estetiska program på gymnasium, folkhögskola eller musikhögskola.

Ansökan

Du ansöker till Akademilinjen tidig vår inför nästkommande läsår. Ansökningen sker i två steg: först genom att fylla i en intresseanmälan och sedan inskickande av film där du spelar upp ett valfritt stycke och ett obligatorisk stycke.

Du går på Nacka musikakademi i ett läsår och skickar in en ny ansökan om du önskar fortsätta nästkommande läsår. En samlad bedömning görs utifrån hur du tillgodogjort dig kursen. Därefter godkänns du att fortsätta nästa läsår.

Om du är skriven i Nacka kommun använder du dig av kommunens tre kulturskolecheckar hos Nacka musikskola.

Senaste ansökningsdag inför ht 24: 8 mars.

Innehåll

Du medverkar tillsammans med övriga akademielever på solokonserter, ensemblekonserter och andra större konserter i och utanför Nacka musikskolas verksamhet. Du ges möjlighet till inspelningar och dokumentation av dina konserter för en personlig portfolio.

Välj mellan två linjer:

NACKA MUSIKAkademi spets (från tidigast 13-19 år)

Välj mellan två undervisningsmodeller:
1, Huvudämne - 40 minuter + biämne 20 minuter
2, Huvudämne - 60 minuter, inget biämne

  • Möjlighet till undervisning inom dirigering, improvisation, scenisk beredskap och studio/inspelning (innehållet varierar år från år)
  • Kammarmusik
  • Fokus på konserter och framträdanden
  • Orkesterspel är obligatoriskt för de instrument där möjlighet finns

NACKA MUSIKAkademi (från 10 år)

  • Huvudämne - 40 minuter
  • Teori (grundläggande kunskaper) och kammarmusik
  • Orkesterspel är obligatoriskt för de instrument där möjlighet finns
  • Fokus på konserter och framträdanden

Vad kostar det?

Om du är skriven i Nacka kommun använder du kommunens tre kulturskolecheckar hos Nacka musikskola för medverkan i Nacka musikakademi.

Nacka musikakademi spets– 2799 kr per termin

Nacka musikakademi - 2799 kr per termin

Om du inte är skriven i Nacka kommun:
Nacka musikakademi spets: 8000 kr per termin.
Nacka musikakademi: 7000 kr per termin.

Hur ansöker jag om plats?

För dig som går i Nacka musikskola:
Kontakta din lärare och skicka in en ansökan genom länken på denna sida. Vi kontaktar dig sedan för vidare instruktioner på var du skickar en videodokumentation från ett soloframträdanden i verksamheten.

För dig som inte går i Nacka musikskola:
Ansökan görs genom länken på denna sida. Vi kontaktar dig sedan för vidare instruktioner på var du skickar en videodokumentation från ett soloframträdande.

Vilka lärare kan jag välja?

Det går bra att välja lärare både innanför och utanför Nacka musikskola. Lärare som inte är anställd av Nacka musikskola behöver kontakta oss innan start.

Sidan uppdaterades: