Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sara Pucek - Sång, Kör och Rytmik

Sara Pucek Sång.jpg

Sara Pucek

Undervisar i Centrala Nacka och Älta

Leder de centrala körerna Kvinten & Oktaven (Nacka Unga Röster)

Utbildning

  • Musikteaterskolan i Bjärnum
  • 2-årig musikalartistutbildning, Kulturama
  • Sång- och rytmiklärarutbildning 4,5 år Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med specialisering inom sångmetodik mix (blandade genrer)
  • Vidareutbildad inom Estill Voice Training (EVT), Level 1, Level 2 och Advanced

Pedagogen

Mitt främsta mål är att varje elev ska känna sig helt trygg med mig som lärare och i vårt gemensamma undervisningsrum. Med den tryggheten som grund finns utrymme att våga sjunga ut, att prova nytt och utvecklas i sin egen takt.
Sångare bär sitt instrument inom sig, vilket är helt unikt. Som lärare måste jag hjälpa mina elever att hitta ett förhållningssätt till det, att både vårda sitt personliga uttryck och samtidigt behandla sångrösten som det musikinstrument den faktiskt är.

Jag brinner för kraften i samsjungning, och har en vision om att alla solosångelever också får uppleva att sjunga i kör. På lång sikt är mitt pedagogiska mål att eleverna ska bli självständiga i sitt musikutövande och därmed göra mig själv som lärare överflödig.

Kuriosa

Började musikkarriären i Norrtälje kommunala musikskola (numera Roslagens kulturskola) och då med cello som huvudinstrument.

Är löjligt svag för musikalgenren, ju pampigare desto bättre!

Sidan uppdaterades: