Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vanja Rehn - Kör och Sång

Vanja Rehn Sång.jpg

Vanja Rehn

Undervisar i Centrala Nacka

Leder de centrala körerna Kvinten och Oktaven (Nacka Unga Röster)

Utbildning

  • Skeppsholmens Folkhögskola, 2-årig musiklinje
  • Kungliga Musikhögskolan i Stockholm: Musiklärare för grundskola och gymnasium med specialisering sångmetodik mix, blandade genrer
  • Vidareutbildad inom Estill Voice Training: Level 1, Level 2 och Advanced

Pedagogen

Att rösten och identiteten är nära sammankopplade är något som blir väldigt tydligt när man har sång som sitt instrument. Att arbeta med att förändra sin sångteknik blir därför ofta något större än att t.ex. effektivisera en fingersättning på ett instrument eftersom din röst är en del av den du är.
Jag försöker möta mina elever med detta i åtanke och blandar utmaningar och möjligheter att prova nya saker med att även ta fasta på den musik och uttryck eleven själv främst identifierar sig med.
Men det första, viktigaste steget för att ha mod att ta språnget ut i det okända är att skapa ett tryggt rum där vi tillsammans vågar göra både rätt, fel och allt däremellan. Det är något jag försöker lyckas med i varje undervisningssituation!

Lite mer om mig

Jag började mitt musikaliska liv som violinist, spelandes både klassiskt och folkmusik. Även om fiolen oftast ligger på hyllan numera har mina fiolspelande år präglat mig mycket som både person och musiker.
Jag älskar att lära mig nya saker och trivs lika bra med att vara frontande sångare i ett band som att spela en synthmatta i bakgrunden.
Sjunger på fritiden i pop-kören Voice Projekt.

Sidan uppdaterades: