Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gabriel Uddunge - Trummor, Slagverk och Popensemble

Gabriel Uddunge Slagverk.jpg

Gabriel Uddunge

Undervisar i Boo och Saltsjöbaden

Utbildning

  • Stockholms musikpedagogiska institut. Kantidadexamen i musikpedagogik, inriktning slagverk.
  • Folkhögskoleutbildningar på Framnäs och Ågesta. Inriktningar trumset och slagverk inom afromusik samt folk- och världsmusik.

Pedagogen

För mig är det viktigaste att lärande går hand i hand med musikalisk lust och lekfullhet. Jag brinner även för att undervisa med det musikaliska samspelet i centrum. Detta eftersträvar jag att finna i såväl ensemble-undervisningen som den enskilda undervisningen.

Den musik som elev och lärare skapar tillsammans på lektionerna åsyftar jag att lära ut med musikaliska autenticitet i åtanke. Jag brinner för autenticiteten, och att detta sker i symbios med musikalisk kultur och genre.
Jag avser vidare att uppvisa en musikalisk bredd för eleven. Mina kunskaper och erfarenheter vill jag dela med mig av för att skräddarsy och skapa en kvalitativ och betydelsefull musiklektion.

Musikern

Under mina år som musiker har jag frilansat och spelat inom en rad olika stilar och genrer. Jag har spelvana inom såväl pop, rock, funk, folkmusik, improvisationsmusik och klassiskt.

Jag har både turnerat och rest för att bilda mig inom såväl nordiska som orientaliska och östeuropeiska folkmusikstilar. Som trummis har jag spelat i många olika konstellationer, jag har även vana av slagverk i orkestrar, där jag bland annat har spelat med Uppsala blåsarsymfoniker.

Sidan uppdaterades: