Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lovisa Engdahl Nilsson - cello

Lovisa Engdahl Nilsson.jpg

Lovisa Engdahl Nilsson

Undervisar i Centrala Nacka & Saltsjöbaden

Leder de centrala orkestrarna: Nacka Unga Stråkar, Nacka Stråkorkester & Nacka musikskolas Kammarorkester

Samordnare av Nacka musikakademi, externa uppdrag & sociala medier.

Utbildning

  • Kungliga Musikhögskolan – Instrumental och ensemblelärare med huvudämne cello och cellometodik för alla stadier. Biämne sång med sångmetodik steg 1. 
  • Kungliga Musikhögskolan - självständigt arbete på avancerad nivå , C-uppsats. 
  • Har lärarlegitimation 
  • Suzukiutbildning steg 1 

Pedagogen

Det finaste med mitt jobb är att få se mina elever växa med sitt cellospel från små barn till unga vuxna, att som lärare få vara en del av deras resa är verkligen så roligt! 
Mitt mål som lärare är att skapa ett lustfyllt och tryggt rum där eleverna känner sig välkomna, viktiga och delaktiga. I den miljön finns sen fina förutsättningar för eleven att, med mig som vägledare, lära sig det lite tekniska hantverket som öppnar dörren till cellospelets magiska värld!  

Att spela tillsammans är en självklar del av cellospelet och alla elever får den möjligheten under terminerna, allra helst genom att vara med i någon av våra fasta orkestrar som träffas varje vecka!
Uppspel & konserter är också en viktig del som vi erbjuder både i det stora och det lilla under läsåret, det kan vara en minikonsert i lektionsrummet eller en stor stråkfrossa i Nacka aula. 

Lite mer om min drivkraft

Jag drivs av en stark tro på orkestermusikens kraft, både för sin egen skull men också som stöd för samhället i stort. I våra orkestrar ser vi eleverna utvecklas både musikaliskt och personligt, knyta nya vänskapsband över kommundelarna och ta hand om varandra på ett väldigt fint sätt samtidigt som vi får stora musikaliska kickar genom vårt spel.
Om jag fick drömma fritt skulle jag önska att alla barn fick ha sång, instrument & orkester i sitt grundskoleschema under hela lågstadiet för att sen kunna välja att ta det vidare på egen hand som fritidsaktivitet. Jag tror på riktigt att det skulle bidra till en bättre värld!  

Sidan uppdaterades: