Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

I landstingets uppdrag ingår att följa upp den vård som landstinget betalar för, tandvårdsförordningen. Landstinget kontrollerar fakturor samt att vården bedrivs på ett patientsäkert sätt med god kvalitet. Sedan den 15 januari 2018 ställer landstinget krav på de vårdgivare som bedriver mobil tandvård. I Landstingets tandvårdsstöd till vuxna i Stockholms län, anvisningar från den 15 januari 2018 finns anvisningar hur den mobila tandvården ska bedrivas samt vilka krav på utrustning landstinget ställer.

Landstinget kommer, med start nu i sensommar, påbörja arbetet med att kontrollera vårdgivarnas utrustning mm. gällande nödvändig tandvård som bedrivs mobilt på särskilda boenden i Stockholms län. I samband med att vi träffar vårdgivarna hoppas vi kunna få ställa några frågor till ansvarig/personal på boendet för att höra hur de upplever att den nödvändiga tandvården fungerar.

De som kommer ut till boendena är tandsköterska Pascale Haglund, pascale.haglund@sll.se 08-123 146 54 och tandläkare Suzana Lundholm. suzana.lundholm@sll.se 08-123 142 31. De kommer kontakta aktuellt boende före besöket för att boka in en tid som passar personalen bäst. Kom ihåg att alltid begära att se en identitetshandling från tandvårdspersonalen.

Stort tack för er medverkan! Vid frågor, kontakta medicinskt ansvarig sjuksköterska Elisa Reinikainen 08-718 8877

Sidan uppdaterades: