Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Tid
19:00 - 20:00
Plats
Stora scen
Adress
Marcusplatsen 17
Målgrupp
Från 13 år
Arrangör
Norrdans
Pris
220 kr

Se fler evenemang om

Norrdans: Shoegaze

En dansföreställning om det lilla, det stora och allt som ryms däremellan

I musikgenren Shoegaze tittar musikerna alltid fokuserat ned i golvet, på sina fötter. Vad tittar de egentligen på? Koreografen Kristin Helgebostad jämför dem med gigantiska jättar som ser ner på komplexa hyperlandskap av mossa, myror, vättar och insekter. Likt jätten Atlas som är dömd att bära himlavalvet på̊ sina axlar måste vi alla, inklusive jätten, bära det faktum att vi trampar på̊ det som finns under oss.

Shoegaze utforskar med stor nyfikenhet perspektiv i vår existens och samvaro. Möt det jättelilla och superstora i denna magiska dansföreställning.

Var: Stora scen

När: 29 oktober 19:00

Se köpevillkor för biljetter via Billetto

Om Kristin Ryg Helgebostad

Kristin Ryg Helgebostad är en norsk performer och koreograf baserad i Oslo. Hon bejakar en mångfald av olika performativa och koreografiska strategier i sin konstnärliga praktik. Långvariga samarbetspartners inkluderar Ingeleiv Berstad, Laura Marie Rueslåtten, Eivind Seljeseth, Chrisander Brun, Ida Wigdel och Irene Theisen. Hon är numera en del av Bananaz, en förening som binder samman olika scenkonstnärer och deras verk och betonar kollektiva arbetssätt.

Några av Kristins tidigare verk är SOIL GIRL, SPOILER och ME TOO.

Om Chrisander Brun

Multikonstnären Chrisander Brun kännetecknas av ett sinnrikt och visuellt träffsäkert konstnärskap. Chrisander har en kandidatexamen i Fine Arts från Dramatiska Institutet, inom teater och scenkonst (juni 2010). Listan över konstnärliga samarbeten och projekt är lång men ett utdrag från senaste årens verk är Galaksehopen, Exit Parkour, Cash Money Flow (2022), Partita no. 2, Antigone, Romeo and Juliet, Chefen Fru Ingeborg, Stolthet och Fördom Landscape (2021). Chrisander har tidigare skapat ljus-, scenografi- och kostymdesign samt föreställningsfoto för Norrdans föreställning PROXY (2019). De senaste årens konceptbilder för Norrdans är även de fotade av Chrisander.

Dansare

Viktoria Andersson, Kevin Julianto, Kaelin Isserlin, Sierra Kellman, Sofia Larriera, Chang Liu, Fie Dam Mygind.

Konstnärligt team

Koreograf: Kristin Ryg Helgebostad

Scenograf, kostym- & ljusdesigner: Chrisander Brun

Kompositör: TBA

Ljuddesigner: TBA

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3052761,"lng":18.1214188},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Marcusplatsen 17</div>"}]}

Sidan uppdaterades: