Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med våra medmänniskor i Sverige och världen uppmärksammar dem som lämnat livet på jorden. En helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. Vi tänder ljus, både på gravar och i våra hem, för att minnas våra nära och kära som inte längre finns ibland oss.

På seniorcenter Ektorp fick vi besök av Gudni, präst i Nacka församling, som höll en andakt kring helgens betydelse. Det var ett 40-tal av husets boende som deltog vid andakten, där tändes även ett personligt ljus för varje besökare som kommit.

Efter andakten serverades kaffe på Inomhustorget och de som ville välkomnades ut till vår egen minneslund som iordningsställts inför denna högtid. Där kunde man sitta en stund i stillhet och se på de vackra ljusen.

Minneslunden fanns kvar över hela helgen så att alla som ville hade chans att besöka den. Det hela blev väldigt stämningsfullt och många boende uttryckte sin uppskattning över att kunna uppmärksamma allhelgonahelgen på plats hos oss.

Text och foto: Pia, aktivitetsansvarig

Sidan uppdaterades: