Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

En annorlunda vardag

För att våra boende ska ha en trygg och säker tillvaro har vi anpassat våra rutiner och aktiviteter efter rådande rekommendationer. Men det betyder inte att vi har tråkigt, bara att vi får umgås och aktivera oss på nya sätt!

En av de saker som, i vanliga fall, gör seniorcenter Ektorp unikt är öppenheten. Vi välkomnar en mängd besökare till oss dagligen, både anhöriga, boende i närheten, deltagare i gymmets träningsverksamhet, lunchgäster och föreningar. Under dessa oroliga tider har vi förstås anpassat oss efter myndigheternas rekommendationer och det är ovanligt tyst i vårt stora hus. Inga stora gemensamma aktiviteter anordnas under denna period, restaurangen är stängd och inga besök är tillåtna.

Våra kunder spenderar mer tid än vanligt inne på sina rum och på den egna våningen vilket ställer nya krav på hur vi arbetar med aktivitet. Istället för att ses i samlingssalen så anordnas vissa av våra aktiviteter, som t.ex. frågesport, gymnastik och högläsning i mindre skala på varje våningsplan. Självklart ser vi till att de boende som önskar får vistas utomhus nu när vädret börjar bjuda in till det. Vi tar med oss kaffet ut i solen eller tar en promenad i närområdet. Det finns möjlighet att gå en kort tipspromenad utomhus, givetvis utlovas pris till alla som svarar rätt. Vi lyssnar på musik, ser på film, pratar med varandra och gör vårt bästa för att sätta guldkant på dagarna. I fredags bestämde vi oss för att fira vårdagjämingen, så våra sjukgymnaster Charlotta och Joanna bjöd på bubbel, choklad och sång på varje våningsplan. Vi har mycket att glädjas åt och försöker fokusera på det positiva för att vi alla ska må så bra som möjligt.

Bubbelfredag630x400.gif

När inga besök är tillåtna så förstår vi att längtan efter anhöriga kan bli stor, vi bistår gärna om någon vill använda Skype eller Facetime för sina samtal. Om du som anhörig vill ha hjälp med detta, ta kontakt med personalen på respektive våning så hjälper vi till med tekniken i mån av tid.

Ni är som alltid välkomna att höra av er till verksamheten om ni har några frågor eller funderingar kring vår vardag här på seniorcenter Ektorp.

Sidan uppdaterades: