Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Ny köksansvarig

Sedan starten på april har vi en ny kock med köksansvar på seniorcenter Ektorp. Vi bad honom presentera sig för hemsidans läsare.

Hej alla boende och anhöriga!

Jag heter Magnus, är 44 år och bor i Saltsjöbaden tillsammans med min fru och dotter. Jag har jobbat hela mitt yrkesliv inom restaurangbranschen, och vistats i den ända sedan jag var liten då mina föräldrar drivit både restaurang, bageri och konditori.

Jag har jobbat på diverse krogar i Stockholm (bl.a. Eriks, Snaps Bar och Bistro, Il Tempo, Capri, Tre Backar, Markurells, Downtown och Saltsjöbadens Golfklubb) och även till sjöss på både lyxyachter, seglingsfartyg (Skolfartyget Gunilla, Ostindiefararen Götheborg) och på finlandsbåtarna (Silja Festival, Silja/Tallink Galaxy och Silja Symphony). Jag har drivit eget cateringföretag och de senaste åren har jag varit kökschef på en F-6 skola i Skärholmen (Söderholmsskolan).

Jag har under min yrkeskarriär fått en bred och omfattande kunskap om matlagning från många olika delar av världen. Jag har lagat både husmanskost till lunchande arbetare, näringsberäknade luncher till skolbarn samt ett par middagar till kungligheter och presidenter. Denna breda kunskapsbank kommer till användning nu när jag, tillsammans med övrig kökspersonal, lagar maten här på seniorcenter Ektorp. I dagsläget, med restaurang Eken och dagverksamheten stängda, lagar vi tillsammans ca 280 måltider om dagen. Vi är normalt sett fyra personer som arbetar i köket på vardagarna och tre på helgerna.

Att arbeta som kock på ett äldreboende känns både roligt och meningsfullt, måltiderna här är väldigt centrala och någonting som jag vill att alla boende ska se fram emot. Jag hoppas att vi i köket ska kunna tillfredsställa alla våra boende trots deras emellanåt vitt skilda förväntningar och önskemål. På ett äldreboende behöver man näringsberäkna kosten på ett annat sätt än inom t.ex. skolan, och anpassa maten till den åldrande människans specifika näringsbehov. Vi samarbetar med Nackas övriga kommunala äldreboenden och utbyter idéer, menyer och tips om hur vi kan optimera och servera kosten på bästa sätt. Kommunens mål för år 2020 är att minst 50 % av all mat som serveras i kommunen ska vara ekologisk. Vi har även samkörda leveranser av livsmedel så att transporten av råvarorna gör så lite miljöavtryck som möjligt. Jag försöker så långt det går att anpassa menyn efter säsong och tänker mycket på hållbarhet och klimat.

Jag har redan haft nöjet att träffa några av våra kunder, bl.a. när Maj fyllde 100 år för ett par veckor sedan (bilden nedan). Jag har även hunnit prata med ett par av husets boende på telefon, men p.g.a. rådande omständigheter så har jag inte kunnat gå runt och presentera mig på de olika avdelningarna. Jag ser fram emot att kunna göra det när vi inte längre behöver förhålla oss till besöksförbudet.

Kocken-Magnus630x400.gif

Alla åsikter och önskemål kring maten tas tacksamt emot, det går att höra av sig till mig på e-post (carl-magnus.andersson@nacka.se), telefon (08- 718 79 57) eller handskriven lapp (lämna till våningspersonalen för vidarebefordran till köket).

Smaklig måltid, vi ses!/ Magnus

Sidan uppdaterades: