Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Några råd inför julhelgen

Här kommer aktuell information om hur vi inom Nacka seniorcenter arbetar för att minska smittspridningen och vad vi alla i samhället behöver tänka på och göra för att hjälpas åt i det arbetet.

Kan jag ta med mig min anhöriga hem under jul?

Som närstående ska man överväga de risker som finns när den äldre personen har kontakt med flera personer och risken för att smittas ökar. Man kan bära Covid-19 även utan att ha symtom. Vi kan inte förbjuda någon att åka på besök från äldreboendet, men vi avråder de äldre från att träffa flera personer än nödvändigt på grund av risk för smitta.

Vad ska jag tänka på om jag väljer att ta med min anhöriga hem?

Tänk gärna en extra gång om det är nödvändigt och prata gärna med boendets personal om de risker som din närstående kan utsättas för. Tänk att för varje kontakt som den äldre personen har ökar risken för smitta nu när samhällsspridningen är hög. Försök att hålla avstånd, använd gärna visir eller munskydd och ha god handhygien.

Om jag tar med min anhöriga hem, vad händer då när hen kommer tillbaka till sitt boende?

Vid hemkomst till boendet isoleras hen från de andra som bor där under 14 dagar. Detta för att inte utsätta de andra boende för risk för smitta. Personen PCR-testas också direkt när den kommer tillbaka och sedan en gång till efter 3-5 dagar.

Kan jag låna/få skyddsutrustning från boendet?

Nej, boendet kan inte lämna ut skyddsutrustning till privatpersoner. Skyddsutrustning går att köpa till exempel på apoteket.

Du bör även ta del av Folkhälsomyndighetens skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av Covid-19.

Sidan uppdaterades: