Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utredningarna om Sjötäppan pågår

För två veckor sedan stängdes tio medarbetare på Sjötäppan av. Beslutet togs efter att Nacka kommun fått uppgifter om att medarbetare haft ett olämpligt beteende mot boende.

Utredningarna om vad som har hänt på Sjötäppan pågår. Anmälan har skickats in till Inspektionen för vård och omsorg. Händelserna är polisanmälda. Samtidigt pågår Nacka kommuns arbetsrättsliga utredning och dessutom utreder vi de händelser som vi har fått uppgifter om.

Nacka seniorcenter arbetar för att de boende ska ha en så bra vardag och omvårdnad som möjligt. De medarbetare som har stängts av är fortsatt avstängda.

Att tio medarbetare har stängts av innebär naturligtvis en omställning för de boende, även för dem som har varit nöjda med verksamheten. Vi beklagar att det under en period kommer att vara en annan personalsituation än vanligt, men det är samtidigt viktigt att alla boende mår bra och får den omsorg de behöver.

Nacka seniorcenter och Nacka kommun arbetar nu för att säkerställa detta. Förutom de utredningar som pågår är bemanningen förstärkt vissa tider och vi är flexibla med att ta in ytterligare resurser när behov uppstår.

Sidan uppdaterades: