Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Katarina Årets chef

Grattis Katarina till den fina utmärkelsen Årets chef i Nacka kommun 2021

Vi vill passa på att uppmärksamma Sjötäppans fantastiska verksamhetschef Katarina Centerdal som fick det hederfulla priset för årets chef 2021. Är ni nyfikna kan ni läsa nomineringen i ett tidigare inlägg. Katarina har arbetat som Chef på Sjötäppan sedan 2017 och dessförinnan var hon chef på NSC Talliden. Det inte så många vet, är att Katarina började sin karriär, just på Sjötäppan år 2000, som Sjukgymnast. Med bägge fötterna på jorden och kunden i fokus leder hon Sjötäppan tillsammans med medarbetarna med full fokus på Kvalité och utveckling.

Katarina fick frågan om vad hon är mest stolt över med Sjötäppan ”det är så himla mycket” säger hon med en varm suck.

- Jag är stolt över att det är en mycket väl fungerande verksamhet som folk vill flytta till, att medarbetarna bemöter våra kunder enligt det personcentrerade arbetssättet som vi är så bra på. Att vi är en verksamhet där det är ordning och reda och personalen har hög kompetens. Hon fortsätter att berätta att hon är riktigt stolt över det fantastiska arbetet som pågått trotts pandemin, med hög nöjdhet hos kunderna, att hitta fin stimulans trotts isolering och begränsade möjligheter. ” Ja att man ställer om istället för att ställa in” fortsätter hon. Alla maxar enligt de förutsättningarna alla har. Katarina fortsätter intervjun med samma engagemang när hon berättar om det modet som hon ser hos medarbetarna, att de vågar lyfta både det som är bra och även det som går att förbättra och förändra. Man är inte rädd för att förnya och tänka nytt, att både utvecklas och att utveckla, där ingenting är omöjligt. ”som när kunderna inte vill bygga ett vanligt pepparkakshus då får dom bygga globen om dom vill”.

Vad ser du fram emot det kommande året:

”vilken bra fråga” Katarina funderar och kan inte riktigt bestämma sig.

-Det är både stort och smått. Att vi fortsätter vara Stjärnmärkta. Att vi fortsätter hålla kvar vid allt det bra som vi har lärt oss under pandemin. Fortsätta med kompetensutveckling. Att alla medarbetare ska fortsätta göra det dom är allra bäst på och att få göra det man tycker om för att fortsätta utveckla verksamheten och tänka utanför boxen. Jag ser även fram emot att få se medarbetarna växa ännu mer. Hon funderar en stund innan hon fortsätter. Teamet är det viktigaste. Man kan stå inför vilka utmaningar som helst, men så länge man tar tillvara varandras styrkor i ett team med allas olikheter och lyfter varandra, då kan man klara allt. Katarina hummar lite och fortsätter sen med en ny allvarlighet. Sjötäppan är en del av Nacka kommun och vi behöver lära oss att titta mer i backspegeln och se allt vi gjort och åstadkommit. Framförallt när man står inför nya utmaningar som kan vara svåra. Att då se tillbaka ger en ny styrka och ett driv framåt.

Sidan uppdaterades: