Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

En vinterhälsning och God jul

Nu närmar sig årets slut och December har varit en händelserik månad här på Sjötäppan.

Vi har äntligen kunnat ha en närståendeafton efter år av rädsla för Covid 19. Självklart hölls kvällen smittosäker. Så uppskattat från både kunder, närstående och medarbetare. Tack till alla som var med och förgyllde vår kväll!

Så var det snökaos. Vägarna var igensnöade och halkrisken stor, varför vi valde att stänga dagverksamheten under några dagar. Säkerhet och trygghet går först. Tack hemtjänstutförarna som snabbt kunde ställa om era rutter för dagen, så våra daggäster fick Er hjälp i stället.

Vi har äntligen fått en ny vaktmästare på plats. Han finns hos oss varje vardag och kan hjälpa till med lite av varje. Bara hojta till om han kan vara behjälplig.

Nobel är ju en dag som enligt tradition firas stort hos oss. 3: rätters lunch, vackert dukade bord, bubbel i glasen och fint klädda pensionärer. Nöjda och belåtna på varje avdelning avslutades kvällen med banketten på Tv: n.

Advents- och jul-konserter i kyrkan. Många av kunderna följde med till kyrkan på stämningsfull julmässa. Alltid lika uppskattat att få ta del av kyrkans tradition. Tack till kyrkan i Saltsjöbaden för julgåvor till alla kunder, oavsett gammal eller ung så uppskattar man en julklapp.

Lucia firas också traditionsenligt. På självaste luciadagen lussade personal tillsammans med några kunder i huset. En av våra 100 åringar tog täten som lucia och höll tonen i tåget. Stoltheten lyste i hennes ögon i tonen till ”sankta Lucia”. Den 14:e fick vi sedan fint besök av Igelboda förskolas barn som kom och sjöng för oss med en så stämningsfull känsla av julefrid. Tusen tack Igelboda förskola, tack för de underbara pepparkakorna.

Under året har vi blivit uppmärksammade på svenskt demenscentrums hemsida med en fin artikel om vårt jobb med en trygg vård och omsorg vid demenssjukdom. Vi har också fått erkännande av kvalitetsregistret Senior alert för att vi arbetar systematiskt med b.la fallförebyggande åtgärder och att minska undernäring. Vi har tagit emot studiebesök från Härnösands kommun som är nyfikna på vårt boende. Vi har gästats av kommundirektören Viktor Kilén och före detta digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (s).

Vi har spenderat många långa dagar i skuggan under träden i vår hälsoträdgård tillsammans med hönorna. Nu ligger snön som ett mjukt duntäcke i väntan på en ny vår i ett nytt år.

I januari börjar vår nya kollega, Anna Eriksson som biträdande verksamhetschef. För några av Er så känner ni nog igen henne som Sjuksköterska. Vi önskar henne välkommen tillbaka i sin nya roll.

Men nu väntas först en fröjdefull, lugn och fin Jul.

God jul och gott nytt år önskar jag Er alla

Izabell Söderström verksamhetschef

Sidan uppdaterades: